Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megtartották a Városi Képviselő-testület 28. ülését

2020.05.28.
A Városi Képviselő-testület 28. ülésén, amelyet a Városháza Dísztermében tartottak meg, rendeletet hoztak Szabadka város 2019. évi egységesített zárszámadásától, záróhatározatot fogadtak el Szabadka Város Költségvetés-felügyeleti Szolgálata 2019. évi beszámolójának elfogadásáról, és határozatban hagyták jóvá a köz- és magán-együttműködési szerződés végleges tervezetét a közvilágítási rendszer észszerűsítésére, fenntartására és részleges cseréjére, LED technológiás energiamegtakarítási intézkedésekkel Szabadka Város Önkormányzatának elővárosi térségében. A 33 elfogadott napirendi pont között rendeletet hoztak emlékműállításról Első Petar Karađorđević szerb királynak, Bíró Károlynak és Ivan Antunović püspöknek, valamint rendeletet hoztak a Dr. Bodrogvári Ferenc-díj adományozásáról.
 
13449_1.jpg

Első Petar Karađorđević 1903 és 1918 közötti szerb király, a Szerb-Horvát-Szlovén Királyságnak, az alkotmányon és a jog uralmán alapuló rendezett, demokratikus államnak az első uralkodója volt, bronzszobrát gránit talpazaton, a szabadkai Községközi Műemlékvédelmi Intézet által jóváhagyott projekttel összhangban a Raichl Ferenc park 12-es szám alatti Sokol Otthon előtt állítják fel.

Bíró Károly kivételes politikus volt, 1902 és 1918 között töltötte be Szabadka város polgármesteri tisztjét. Életnagyságú bronzszobrát a szabadkai Községközi Műemlékvédelmi Intézet által jóváhagyott projekt alapján a Városháza makettjének közvetlen közelében, a járda szintjében helyezik el talpazat nélkül a Köztársaság téren (a taktilis táblánál).

Ivan Antunović püspök, néptanító, kalocsai nagyprépost, címzetes boszniai püspök, publicista és prózaíró emlékműve ülő bronzszobor, vasbetonból készült, gránitlapokkal bevont alapzaton, melynek tervét jóváhagyta a szabadkai Községközi Műemlékvédelmi Intézet. Az emlékművet a Szent Terén tér 3. alatt (az Ávilai Szent Teréz Székesegyház mellett) állítják fel.

A tanácsnokok a mai ülésen rendeletet hoztak, hogy a 2019-ben nyújtott kiemelkedő alkotásáért és figyelemre méltó tevékenységéért Dr. Bodrogvári Ferenc-díjat adományoznak Rózsa Zsombornak, a szellemi képességek újítójának. A Dr. Bodrogvári Ferenc-díjat, az oklevelet és a plakettet hagyományosan dr. Bodrogvári Ferenc születésnapján, június 22-én nyújtják át.

Rendeletet hoztak a községi utakról, utcákról és besorolatlan utakról szóló rendelet kiegészítéséről, és ugyancsak rendelettel módosították és egészítették ki a nyilvános zöldterületek fenntartásáról szóló rendeletet.

Határozatban hagytak jóvá több dokumentumot: a szabadkai Kéményseprő KKV vagyona, kötelezettségei és tőkéje értékbecslési jelentését, a palicsi Palics-Ludas KV vagyonának és tőkéjének értékbecslési beszámolóját, a Szabadkai Útfenntartó, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat vagyona, kötelezettségei és tőkéje értékbecslési jelentését,  a Stadion KKV Szabadka össztőkéjének értékbecsléséről szóló jelentést, valamint  a Temetkezési KKV Szabadka teljes vagyonának és tőkéjének értékbecsléséről szóló jelentést.

Ugyancsak rendeletet hoztak több kommunális és közvállalat alapítói okiratának a módosításáról is. Ezek a Kéményseprő KKV, a Palics-Ludas KV, az Útfenntartó, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat, a Stadion KKV és a Temetkezési KKV, emellett határozatban hagyták jóvá Szabadka Város Idegenforgalmi Szervezete 2020. évi működési tervét, továbbá a Kéményseprő KKV, a Szabadkai Piacok KKV és a Vízművek és Csatornázási KKV 2020. évi működési tervének első módosítását.

Határozatot hoztak még Szabadka Város mezőgazdasági és vidékfejlesztési politikájának megvalósítását támogató 2020. évi intézkedési program jóváhagyásáról, a városi vagyonjogi ügyész, továbbá a helyi ombudsman helyettesének a kinevezéséről is.

Városi vagyonjogi ügyésszé ötéves megbízatási időre Ljiljana Vuković Simićet, a helyi ombudsman helyettesévé pedig hatéves megbízatási időre Nágel Lámi Valériát és Maja Toskićot nevezték ki.

Szabadka Város Képviselő-testülete 28. ülésének anyagahttp://www.subotica.rs/index/page/id/241/lg/hu.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop