Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Laban polgármester: Teljesítjük a falusi közösségekben élő polgároknak tett ígéretünket

2020.05.25.

– A falusi közösségeknek és a mezőgazdaságnak nyújtott segítség, amelyet önkormányzatként minél átfogóbban igyekszünk megvalósítani, annak az ígéretnek az eredménye, hogy a költségvetési eszközökből dűlőutakat építünk, amiben elsőbbséget élveznek a lakott tanyák mellett elhaladó utak, valamint a mezőgazdasági gépek fő tranzitútvonalai – mondta Bogdan Laban, Szabadka polgármestere, aki ma Predrag Radivojevićnak az Útgazdálkodási, Városrendezési és Lakásügyi Közvállalatnak, valamint Milutin Perunovićnak, a verbászi Ekstra-auto transport vállalat igazgatójának a kíséretében megtekintette Kisbosznia HK területén a dűlőutak első szakaszának a munkálatait.

13447_1.jpg

A polgármester ebből az alkalomból kijelentette, hogy a kisboszniai HK területén a dűlőút 3.660 m hosszú és három méter széles, a 7,5 millió dinár értékű munkálatok május 23-án kezdődtek, az utat kőzúzalékkal szórják be. A pénzt a városi költségvetésből biztosítják.

– Ezek az útszakaszok sok földműves-gazdaságot kötnek össze. Az önkormányzat meghallgatta a Kisbosznia, Mišićevo és Tavankút helyi közösségek mezőgazdasági termelőinek és polgárainak a kérését, s ez a példa szemlélteti a legjobban, hogy az önkormányzat mennyire visel gondot minden polgárról – hangsúlyozta Bogdan Laban, és emlékeztetett rá, hogy az elmúlt időszakban több tíz kilométernyi dűlőutat építettek ki, de elkészült az utcai világosítás is, amely a farmok és tanyák melletti utakat szolgálja ki.

Zlatko Gabrić, a horvát majorság lakója beszélt a beruházás jelentőségéről a város rurális részein élő polgárok számára, és köszönetet mondott Laban polgármesternek és az önkormányzatnak, mert 40 év után ez az első eset, hogy összekötötték a horvát majorságot Kisboszniával.

– Az út fontos mind a mezőgazdaság, mind pedig számos tanya számára is, amelyeken többgyermekes családok élnek – mondta Gabrić.

13447_2.jpg

 

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop