Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

50 éves a Spartacus Női Labdarúgó Klub

2020.05.20.

- Szabadka Város minden feltételt megteremtett a Spartacus Női Labdarúgó Klub zavartalan munkájához. 2016-hoz képest a városi költségvetésből kétszeresére növeltük ennek a klubnak a juttatásait is, a szerb és a tartományi Kormány segítségével a Városi Stadionban elkészült az új fűborítás, a reflektorvilágítás és az atlétikai pálya, valamint teljesen felújítottuk az öltözőket. Hiszem, hogy az elkövetkező időszakban a stadion új lelátókat is kap, mivel elkészült a projekt is és a szabadkai Városi Stadion felújítása szerepel a szerb Kormány projektjében – nyilatkozta Bogdan Laban szabadkai polgármester a Spartacus Női Labdarúgó Klub megalapításának 50. évfordulójára szervezett ünnepségen. Ebből az alkalomból a Jadran épületében levő klubhelyiségekben megtartott rendezvényen Laban ünnepélyesen megnyitotta a klub Múzeumát és hivatalosan átadta rendeltetésének a klub adminisztratív központját.

13437_1.jpg

A polgármester az évforduló, a megalapítás 50. évfordulója, a 11. – egyúttal a 10. egymás utáni - bajnoki cím megszerzése alkalmából köszöntötte a klubot. a játékosokat, a szakvezetést és a klub vezetőségét, s megköszönte azt, hogy a lehető legszebb módon képviselik Szabadkát az európai versenyeken is.

- Olyan nagy klubokat láttunk vendégül, mint a müncheni Bayern és a madridi Atletico. A Spartacus Női Labdarúgó Klubnak kívánom, hogy folytassa ezt az eredményes munkát, mi pedig igyekszünk a továbbiakban is jelentős eszközökkel fejleszteni városunk sport-infrastruktúráját. Ezt kiváló eredményeikkel kiérdemelték a szabadkai sportolók – hangsúlyozta Bogdan Laban.

Zoran Arsić, a klub elnöke emlékeztetett rá, hogy 1970. május 20-án, a mai napon alakult meg a Spartacus NLK, majd külön köszönetet mondott Bogdan Laban polgármesternek, valamint Nemanja Simovićnak, a Városi Tanács sportért és ifjúságért felelős tagjának a Spartacus NLK-nek nyújtott támogatásért, a klub, Szabadka város és az ország népszerűsítéséért mind Európában, mind pedig a nagyvilágban.

- A klubmúzeum és az adminisztratív központ mellett rendbe hoztuk helyiségeinket a Városi Stadionon is. Szabadka Város ilyen hozzáállása nélkül bizonyosan nem  érhettünk volna el ilyen jó eredményeket és nem alakíthattunk volna ki ilyen kiváló munkafeltételeket. Ugyancsak hálával tartozunk a Szerb Labdarúgó Szövetségnek, amely sok mindent lehetővé tett, hogy mindez úgy nézzen ki, ahogy az illik, és szervezési illetve anyagi szempontból is a segítségünkre volt. Szabadka Város, a SZLSZ mellett köszönet mindenkinek, aki az elmúlt években a klub mellett állt – emelte ki Arsić.

Bojan Pavićević, a SZLSZ női tagozatának igazgatója köszöntötte a polgármestert és a Spartacus NLK elnökét, majd hangsúlyozta, hogy a Szerb Labdarúgó Szövetség egy évvel ezelőtt radikálisan megváltoztatta a női labdarúgás iránti viszonyulását.

- Büszkék vagyunk a Spartacus NLK-re. A kiváló eredményeire és azokra a lányokra, akik a válogatott különböző korosztályaiban játszanak. Ez a klub kiérdemelte, hogy a jövőben is jelentős támogatást kapjon a várostól, az államtól és a Szerb Labdarúgó Szövetségtől – mondta Pavićević.

13437_2.jpg

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop