Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A tartomány eszközöket hagyott jóvá Szabadka Városnak három projekt társfinanszírozására

2020.05.13.

A Tarományi Mezőgazdasági Erdészeti és Vízgazdálkodási Titkárság február közepén kiírt, a Vajdaság AT területén 2020-ban köztulajdonban lévő vízgazdálkodási létesítmények és szennyvízcsatornák kiépítésének, szanálásának és felujításának társfinanszírozására jóváhagyott pályázaton Szabadka Városnak két projektum társfinanszírozására hagytak jóvá eszközöket: Vízvezetékhálózat az Újvidék utcában és a Palicsi Férfi strandon, valamint Szennyvízcsatornahálózat a Harambašić utcában. A Tartományi Mezőgazdasági Erdészeti és Vízgazdálkodási Titkárság, szintén február közepén Vajdaság AT területén a dűlőutak és makadámutak rendezésének társfinanszírozására kiírt pályázaton, Szabadka Városnak eszközöket hagyott jóvá.

  13429_1.jpg

A Vízvezetékhálózat az Újvidék utcában és a Palicsi Férfi strandon projekt összértéke 20.329.110 dinár ÁFÁ-val. A tartomány 11.519.829 dinárt biztosít, Szabadka Város pedig 8.934.781 dinárt.

A Szennyvízcsatornahálózat a Harambašić utcában projekt összértéke 9.435.490 dinár ÁFÁ-val. A tartomány 3.774.196 dinárt biztosít, Szabadka Város pedig 5.913.794 dinárt.

A pályázat tárgya a Vajdaság Autonóm Tartomány területén  a városi, elővárosi és falusi települések életfeltételeinek javítása érdekében a köztulajdonban lévő vízgazdálkodási létesítmények kiépítése, szanálása és felujítása és szennyvíz elvezetésének társfinanszírozása.

A pályázat célja a tiszta ivóvíz biztosítása a háztartások és az ipari zónák részére, illetve a háztartások és részben az ipari zóna felhasználói szennyvizének biztonságos elvezetése. Az alap-, és nélülözhetetlen életfeltételek biztosításával megfékezzük a vidéki lakosság elvándorlását.   

Az említett pályázaton jóváhagyott eszközök 453 millió dinár, mégpedig: a köztulajdonban lévő vízgazdálkodási létesítményekre - 363 millió dinárig, a szennyvízcsatornahálózatra–90 millió dinárig.

Vajdaság AT területén 2020-ban a dűlőutak és makadámutak rendezésének társfinanszírozására kiírt pályázaton, Szabadka Városnak eszközöket hagytak jóvá dűlőutak rendezésére a Királyhalom KK-ben (hrsz szám 4072), Palics KK-ben (hrsz szám 6061), Bajmok KK-ben (hrsz szám 10944) és Alsóváros KK-ben  (hrsz szám 41118).

Szabadka Város és a Tartományi Mezőgazdasági Erdészeti és Vízgazdálkodási Titkárság együttesen 55.972.160 dinárt (ÁFA nélkül) biztosítanak. A Tartományi Titkárság 15.264.147 dinárt, ami 27,27 százalék, Szabadka Város pedig 40.708.013 dinárt, ami az össz elfogadható költség 72,73 százaléka.

 Az említett pályázat célja a dűlőutak és bekötőutak rendezése, a szilárd kompakt anyagokból készült befejező réteg kidolgozása - legalább a zúzottkő és zúzott aszfalt szintjéig, illetve a makadámutak rendezése.

A pályázaton odaítélendő visszanemtérítendő eszközök összértéke 200 millió dinár.

A Szerb Köztársaság 2020. évi költségvetésének általános bevételei és jövedelme, illetve a kiadások és ráfordítások módosításáról, a SARS-CoV-2 vírus által okozott COVID-19 betegség káros következményeinek elhárításáról szóló kormányrendelet értelmében, 2020. április 24-től többek között az Államigazgastási és Önkormányzati Minisztériumnak csökkentették a helyi önkormányzat költségvetési pénzalapjának eszközeit, az előzőleg jóváhagyott 520 millió dinárról, 260 millió dinárra.   

Tekintettel, hogy a helyi önkormányzat költségvetési pénzalapja eszközeinek elosztásáról szóló rendelettel 509,6 millió dinárt osztottak szét, 50 százalékkal kellett csökkenteni az említett rendelet projektjei megvalósítására jóváhagyott és szerződésbefoglalt eszközöket.  

Ezzel összhangban, Szabadka Városnak a Jégvédelem-rakéták beszerzése megvalósítására az előzetesen jóváhagyott 3,6 millió dinár helyett  1,8 millió dinárt ítéltek meg.

 

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop