Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A szabadkai iskolák és óvodák felkészültek a munkakezdésre

2020.05.11.

– A szabadkai önkormányzat és a válságkezelő városi törzskar az elmúlt héten, a mai nappal bezárólag az általános iskolákat és a Naša radost Iskoláskor előtti Intézmény 50 épületét ellátta a szükséges védőfelszereléssel, mindenekelőtt arcmaszkokkal, kesztyűkkel, fertőtlenítőszerekkel, kézfertőtlenítőszerekkel, hogy teljesen felkészültek legyenek a mai munkakezdésre az illetékes minisztérium által előírt utasítások és a kormány intézkedéseivel összhangban- mondta ma Jasmina Stevanović, a Társadalmi Tevékenységek Titkárságának titkára.

13425_3.jpg

A rendelkezésünkre álló adatok alapján megnyíltak az iskolák és az óvodák a szülők igényeivel összhangban, ma mindössze 50 százaléka jelent meg a bejelentett gyermekek közül, mondta, majd hozzáfűzte, hogy növekedni fog a gyermekek száma, a legfontosabb pedig, mint mondta, biztosítva vannak a szükséges eszközök a zavartalan munkához, illetve a dolgozók és a tanulók védelméhez a feltételek normalizációja és a munka folytatásának függvényében.

– A rendkívüli állapot idején az iskolákkal való kommunikáció folyamatos volt. Éppen ez az iskola, ahol most tartózkodunk, azon iskolák soraiba tartozik, akik megszervezték a közvetlen  munkát a diákokkal és Skypeon keresztül tartottak órákat, de számos egyéb tevékenységet hajtottak végre a rendkívüli állapot idején, a társadalmi humanitárius munkán és a különféle segítségnyújtáson keresztül. Ugyanis, egyes óvodákban és iskolákban, és itt is, a szakaszolgálatok pszichológiai támogatást nyújtottak a gyermekeknek és szüleiknek, hogy megerősítsék őket, hogy a legbfájdalommentesebben működjenek a rendkívüli helyzet idején – hangsúlyozta Jasmina Stevanović.

A diákok, a tanárok és a szülők arcmaszkokat készítettek, emlékeztetett, amit később szép gesztusként a a Naša radost Iskoláskor Előtti Inézménynek továbbítottunk.  

- Ez a gesztus rámutat arra, hogy nem feledkeztünk meg egymásról, sem mi az iskolákról, sem az iskolák városukról, össze kell tartanunk és segítenünk kell egymásnak. Egy különleges módon üzentünk a gyermekeknek, hogy mindaz amit elkészítettek nagyon hasznosan alkalmazható, hogy ők számunkra nagyon fontos részesei a társadalomnak, akikre mindig számíthatunk és akikre számítanunk is kell - húzta alá  Jasmina Stevanović.

Branka Bešlić, az Ivan Goran Kovačić Általános Iskola igazgatónője elmondta, hogy az Oktatási, Tudományos és Technológiai Fejlődés Minisztérium utasításaival összhangban várta iskolájuk az egésznapos napközi diákjait.

- A COVID-19  fertőzés megelőzésének és terjedése megfékezésének céljából  megerősítettük a meglévő védelmi intézkedéseket és újakat is vezettünk be. Elvégeztük a helyiségek és a berendezés fertőtlenítését, elhelyeztük a fertőtlenítőszeres tálcákatés a kézfertőtlenítőszereket az iskola minden bejáratánál, minden alkalmazottunknak biztosítottuk a védőmaszkot és kesztyűt- mondta Bešlić.

13425_4.jpg

Szavai értelmében az egésznapos napközis ellátás iránt 16 család/szülő fejezte ki igényét 16 első és másodikos diák elhelyezése kapcsán.

- Az első héten a napköziben legtöbb nyolc gyermek fog tartózkodni. A gyermekek az iskolában 7.30-tól  16 óra 20 percig lesznek. Igyekeztünk   a gyermekeknek két hónap elteltével érdekessé és tartalmassá tenni az iskolát. A televízión keresztül közvetített órák követése mellett, a gyermekeknek/tanulóknak kreatív sport és játékos tevékenységeket  szerveztünk az iskolaudvarban  - mondta Branka Bešlić. 

 

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop