Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A nyugdíjasok megkapták a segélycsomagokat

2020.05.08.

- A Szerb Köztársaság Képviselőháza megszüntette a rendkívüli állapotot, és ezzel az élet visszatér a megszokott kerékvágásba, de ez nem jelenti azt, hogy a koronavírus elleni harc során bevezetett minden intézkedés is megszűnik. Ezért kérném a lakosságot, hogy továbbra is tartsák be a kormány által előírt, és még érvényben levő intézkedéseket, mert a vírus még nem tűnt el - mondta Bogdan Laban polgármester a rendkívüli helyzet beszüntetése alkalmából. Hangsúlyozta, hogy ebbe a helyzetben fegyelmezettebbeknek kell lennünk mint eddig bármikor, be kell tartanunk az egymás közötti távolságot, védőmaszkot és kesztyűt kell viselnünk, és az idősekről való gondoskodás továbbra is rendkívül fontos, mert ők a legsérülékenyebbek és leginkább veszélyeztetettek.

13422_1.jpg

A kérdésre, hogy az alacsony jövedelmű nyugdíjasok megkapták-e az önkormányzattól az ígért segítséget a polgármester elmondta: - Befejeződött a csomagok kiosztása, és közel 15.000 olyan idős polgártársunk részesült segélyben, kiknek jövedelme nem éri el a 30.000 dinárt. Az alapvető élelmiszereket tartalmazó csomagokat önkéntesek szállították ki a nyugdíjasok lakcímére, a helyi közösségeken keresztül, és emellett közel 2.000 csomagot osztottunk ki a leginkább rászoruló családoknak.  

– Továbbá az önkormányzat körülbelül 30.000 liter nátrium-hipoklorit oldattal látta el úgy a lakosságot, mint az oktatási, kulturális intézményeket és közvállalatokat. Több mint 10.000 védőmaszkot és körülbelül 5.000 pár kesztyűt osztottunk ki azok között, akik segítséget kértek tőlünk – mondta el Szabadka polgármestere.

A szociális intézményeket, a privát idősotthonokat és a szociális tevékenységet folytató civil szervezeteket az önkormányzat szintén ellátta védőmaszkokkal és fertőtlenítőszerekkel, és ezzel egyidejűleg naponta fertőtlenítette a közterületeket, különösen a forgalmasabb helyeken, illetve az egészségügyi intézmények és az időseket ellátó intézmények környékén.

Megerősítve a szándékot, hogy az önkormányzat továbbra is teljes mértékben folytatja a polgárok egészségének védelmét szolgáló intézkedéseket, a polgármester emlékeztetett arra, hogy ez egy hosszú távú feladat lesz, függetlenül attól, hogy vissza kell térnünk a munkához, meg kell erősítenünk a gazdaságot, és folytatnunk kell Szabadka fejlesztési politikáját.

- A lakosság egészségi állapotának védelme ezután is az állandó feladataink egyike lesz majd, és arra törekszünk, hogy minél minőségesebbé tegyük a szabadkaiak életét – mondta Laban polgármester hangsúlyozva, hogy a betegséget még nem küzdöttük le. – Közel vagyunk a győzelemhez, és most az a legfontosabb, hogy az óvintézkedéseket betartva visszatérjünk a munkához, hogy minél gyorsabban talpra állítsuk és fejlesszük gazdaságunkat.

13422_2.jpg 

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop