Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Laban polgármester: Egészségügyi és gazdasági értelemben is gondoskodunk a polgárokról

2020.04.28.

– Tisztában vagyunk a ténnyel, hogy most kétszeres a felelősségünk, mert két fronton harcolunk: egyrészt, a polgárok egészségének és védelme, másrészt pedig, hogy munkahelyek teremtése polgártársainknak a feladatunk. Ezzel a hozzáállással vezérelve, minden előírt biztonsági intézkedés betartásával, nem szüneteltettük a megkezdett legnagyobb projekteken folyó munkálatokat. Nehezebb körülmények között folyamatban vannak a Népszínház, a zöld szökőkút felújításának és a palicsi wellnessközpont kiépítésének a munkálatai – mondta Bogdan Laban, Szabadka polgármestere, aki ma Nebojša Darabošsal, a Palics Park Kft igazgatójával, valamint Danilo Bojovićtyal, az újvidéki Gemmax gradnja vállalat tulajdonosával megtekintette a palicsi wellnessközpont és aquapark kiépítésének a munkálatait, és meggyőződött róla, hogy a munkálatok a tervezett ütemben folynak. - A palicsi wellnessközpont és aquapark kiépítése az egyik legjelentősebb beruházás Szabadkán, a megvalósítása sokat fog jelenteni gazdaságunknak, Szabadka és a térség minden polgárának, főként a koronavírus világjárvány által előidézett nehéz helyzetben, amelyben vagyunk, és amely a gazdaságban fennakadásokat okozott.

13406_1.jpg

Laban polgármester ez alkalommal kijelentette, hogy ennek a projektnek a megvalósítása az egyik legfontosabb prioritása Szabadka városának.

- Érthető, hogy a járvány miatt kialakult helyzet miatt több nehézségbe ütköztünk, azonban nem álltak le a munkálatok. A Szerb Köztársaság Kormánya javasolta, hogy az építészeti vállalatok teljes erőbevetéssel kezdjenek dolgozni, hogy folytassuk Szerbia fejlesztését és felújítását, ezzel a javaslattal összhangban a kivitelezővel megbeszéltük, hogy nagyobb intenzitással az összes rendelkezésre álló kapacitással folytassuk a munkát.  Köszönetet szeretnék mondani a kivitelezőnek, de főként a dolgozóknak, akik a járvány idején sem, olyan körülmények között sem, amikor a gond és a félelem uralkodik nem álltak le a munkával – hangsúlyozta Laban.

Az első fázis befejeződött - emlékeztetett a polgármester, majd hozzáfűzte, hogy folyamatban van a munkálatok második fázisa, amely ennek a projektnek a teljes megvalósítását irányozza elő. A munkálatok második fázisának értéke 660 millió dinár körül van, a beruházás teljes értéke, az első fázissal együtt, valamivel több mint egy milliárd dinár értékű.

– A palicsi termálvizes medence tartalma kibővítése második fázisának keretében – sor kerül a a wellnessközpont és aquapark kiépítésére, egy épület épül és egy rekreációs medence a termálvizes medence mellett, valamint még egy medence és egy torony csúszdákkal, a már elkészült csúszdákon kívül, amelyeket az első fázisban fejeztek be - mondta Daraboš, majd kijelentette, hogy a zárt épület, amelyet majd építenek 3.000 négyzetméter területű, a teljes rendezett külső tér pedig 28.500 négyzetméter nagyságú lesz. Danilo Bojović elmondta, hogy a kivitelező törekedett a legjobban teljesíteni a kihirdetett rendkívüli helyzet idején.

– A járvány és a kijárási tilalom miatt nem tudtunk hozzájutni bizonyos anyagokhoz, de ennek ellenére sikerült kiépíteni a teljes szennyvízcsatorna rendszert, a teljes tűzcsaphálózatot és a hidroizolációs csöveket lefektetni. Most abban a fázisban vagyunk, amikor lassan befejezzük az alapokat. Remélem, hogy az építkezésen a jelenlegi helyzettel összhangban, illetve a teljes biztonsági előírások tiszteletben tartásával, az elkövetkező időszakban megerősítjük aktivitásainkat - mondta Bojović.

Palicson, a Férfi strandon 2018. december közepén az alapkő letételével elkezdődtek a palicsi wellnessközpont és aquapark kiépítésének munkálatai, a projekt közös beruházói a Szerb Köztársaság Kormánya és Szabadka Város.  

 13406_2.jpg

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop