Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A város visszatér a régi kerékvágásba, de a harc nem ért véget

2020.04.27.

– Szabadkán az élet lassan visszatér a normális kerékvágásba, a következő lépés a nyugalmasabb életvitel és a városban működő vállalatok rendes munkájának a megkezdése, de elengedhetetlen, hogy hozzászokjunk az új elővigyázatossági intézkedésekhez – hangsúlyozza Bogdan Laban, Szabadka polgármestere, majd tájékoztatott, hogy Szabadkán a járvány kezdete óta eddig összesen 49 koronavírusos beteget regisztráltak.

13405_1.jpg

A szerb kormány rendeletével összhangban, mától könnyítő intézkedéseket foganatosítanak a koronavírus terjedésének megfékezésében. A Válsáságkezelő Városi Törzskar rendelete értelmében Szabadkán, mától 2020.április 27-től engedélyezik a fodrász és kozmetikai szalonok, a szépségszalonok, illetve az edzőtermek és fitness központok működését, a piacok működése már néhány napja engedélyezett. A különleges és klasszikus szerencsejátékok szervezői mától folytathatják tevékenységüket, azonban tilos  ételt és italt felszolgálniuk.

– Kihangsúlyoznám, hogy az objektumok működésére vonatkozó részletes utasítások, a városi törzskar mai Parancsának szerves részét képezik, ezt eljuttattuk a tömegtájékoztatási eszközökhöz, ugyanakkor elérhetőek Szabadka Város honlapján, itt megismerhetik az utasítások  tartalmát a polgárok és az objektumok tulajdonosai – emelte ki Laban, majd aláhúzta, hogy az összes objektum, tevékenységét védőfelszerelés-arcmaszk, védőkesztyű és fertőtlenítőszer használatával végezheti.

Nagyon fontos, hogy az edzőtermek és fitrness termek tevékenységükből eredően, fokozzák a helyiségek fertőtlenítését és külön protokollokkal szabályozzák a munkafolyamatokat, de mindenekelőtt viseljenek gondot a távolságtartásról és a helyiségben tartózkodó személyek létszámáról.

A polgármester emlékeztetett arra a javaslatra, hogy a helyiségeikben csak korlátozott létszámban tartózkodhatnak vendégek, ezeket a szolgáltatást nyújtó vállalkozásoknál a vendégeknek előre be kell jelentkezniük,ezáltal megakadályozhatják több személy gyülekezését a zárt térben.

Mindez már hosszú ideje tart,ugyanakkor az életek és az egészség megóvása érdekében ennek így kellett lennie. Lemondtunk a mindennapi rendszeres megszokott tevékenységeinkről, mert a távolságtartás meggyőzően a legjobb megelőzés egy ilyen vírus elleni küzdelemben – hangsúlyozta Szabadka polgármestere. – Azokkal a rendeletekkel kezdtük, amelyekkel mindent a régi kerékvágásba helyezünk vissza, de a harc nem ért véget. Nagyon fontos, hogy polgártársaink megértsék,  miért nem enyhítettünk minden intézkedést és miért kell ezt fokozatosan megtenni.

Mától a nyugdíjasok 18 óra után minden nap egy órát sétálhatnak.  Az  épületek és a helyiségek fertőtlenítése rendszeres, a Városi Közigazgatási Hivatalban az ügyfélszolgálati központ továbbra is működik, eddig 1200 legidősebb polgártásunknak segítettek eljuttatni az élelmiszereket. 

Ami az óvodákat illeti, a polgármester elmondta, hogy várni kell a minisztérium utasításaira. Minden épületben elvégezték a helyiségek fertőtlenítését, kaszálják a füvet és készen várják a megnyitást, majd az előírt utasításokkal összhangban fognak cselekedni. Meglátjuk, hogy az utasítás minden gyermekre vonatkozik, vagy kezdetben csak azokat a gyermekeket fogadják, akiknek a szülei elsőként térnek vissza munkahelyeikre.

– A város visszatér a régi kerékvágásba, ez evidens a közlekedés intenzitása, illetve az utcán tartózkodó emberek száma alapján. Nem kell lazítani és, nem kell, hogy megtévesszen bennünket semmi, mert a harc még nem ért véget és a túlzott lazítás nem kívánt következményekkel járhat – hangsúlyozta Laban.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop