Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A Rendkívüli Helyzetek Városi Törzskarának rendelete

2020.04.27.

A Rendkívüli Helyzetek Városi Törzskara mai, nyolcadik rendkívüli ülésén rendeletet hozott, amellyel engedélyezi a gazdasági társaságok, más jogi személyek és vállalkozók számára, hogy Szabadka város területén 2020. április 27-től kezdődően a következő szolgáltatásokat végezzék: fodrász és kozmetikai szolgáltatások, pedikűr, manikűr, fitnesz- és edzőtermek, török fürdő, szauna és gőzfürdő, szolárium, súlycsökkentő szalonok, masszázs-, és más kozmetikai és szépségszalonok működését, amelyeknél   a szolgáltatások jellege közeli érintkezést követel a szolgáltatást nyújtó és a szolgáltatást igénybe vevő személy között, illetve a szolgáltatást igénybe vevők egymás közötti érintkezését is.

13404_1.jpg

A Bogdan Laban polgármester, a rendkívüli helyzetek törzskarának főnöke által jegyzett rendelet szerint a jogi személyek és a vállalkozók folytathatják az előző bekezdésben felsorolt tevékenységeket, ugyanakkor az említett szolgáltatások folyamatában alkalmazniuk kell a SARS-CoV-2 vírus okozta  COVID-19 járványra vonatkozó védelmi intézkedéseket, amellyel szavatolják a dolgozók és a felhasználók biztonságát (létszámkorlátozás a helyiségben, a helyiségek, padlók, berendezések, gépek, szerszámok és munkaeszközök kötelező fertőtlenítése a szolgáltatást igénybe vevő minden egyes  személy után, a szolgáltatás során felhasznált papírból, műanyagból, vagy szövetből készült kellékek cseréje, a védelmi eszközök, vagyis arcmaszkok és védőkesztyűk használata), s ennek értelmében külön intézkedési tervet kell készíteniük, amelyek szerves részét képezik a  munkabiztonságra és -egészségvédelemre vonatkozó törvényekkel és rendeletekkel összhangban kidolgozott kockázatértékelési okiratnak.

Az előző bekezdésben felsorolt intézkedéseket a szabadidősport területén az edzőtermek és fitneszklubok, illetve a kozmetikai és fodrászszalonok üzemeltetésére vonatkozó utasításoknak megfelelően kell végrehajtani a COVID-19 betegség megelőzésére, terjedésének megfékezésére és a kockázat csökkentésére irányuló intézkedések végrehajtása érdekében, amelyek jelen rendelet szerves részét képezik.

A különleges és hagyományos szerencsejátékok szervezői 2020.április 27-től folytathatják tevékenységüket a 400 m2-nél nem nagyobb alapterületű objektumokban, azzal a feltétellel, hogy be kell tartaniuk a SARS-CoV-2 vírus okozta  COVID-19 járvány terjedésének megelőzésére vonatkozó védelmi intézkedéseket, amellyel szavatolják a dolgozók és a felhasználók biztonságát (korlátozott létszám a helyiségben, a távolságtartás, azaz a két személy között legalább két méter távolság betartása, kisebb távolság esetében üvegből, műanyagból vagy hasonló anyagból készült barikád használata, a helyiségek, padlók, berendezések, gépek, szerszámok és munkaeszközök kötelező fertőtlenítése a szolgáltatást igénybe vevő minden egyes  személy után, a védőeszközök, azaz arcmaszkok és védőkesztyűk használata, mind a dolgozók, mind a felhasználók részéről, élelem vagy ital felszolgálásának lehetősége nélkül), s ennek értelmében külön intézkedési tervet kell készíteniük, amelyek szerves részét képezik a  munkabiztonságra és -egészségvédelemre vonatkozó törvényekkel és rendeletekkel összhangban kidolgozott kockázatértékelési okiratnak. 

Jelen rendeletet 2020. április 27-tól alkalmazzák. Jelen rendelet végrehajtását az illetékes felügyelőségek ellenőrzik.

A rendeletet a honvédelemről szóló törvény 29. szakasza, valamint a Szerb Köztársaság elnöke, a Szerb Köztársaság Képviselőházának elnöke és a Szerb Köztársaság Kormányának elnöke által a rendkívüli állapot kihirdetéséről szóló rendelete alapján hozták meg, figyelembe véve a rendkívüli állapot bevezetéséről szóló rendelettel bevezetett intézkedéseket és korlátozásokat (SzK Hiv. Közlönyének 31/20, 36/20, 38/20, 39/20, 43/20, 47/20, 49/20, 53/20, 56/20, 57/20, 58/20 és 60/20. számai), valamint a szerencsejátékok szervezésének korlátozásáról szóló rendeletet (SzK Hiv. Közlönyének  49/20 és 60/20. számai).

Rendelet – 2020. április 27.

Utasítás – az edzőtermek működéséről

Utasítás – kozmetikai és fodrászszalonok működéséről


Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop