Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A Szabadkai Állategészségügyi Intézet adománya a koronavírus járvány elleni harcra

2020.04.24.

Bogdan Laban, Szabadka város polgármestere és válságkezelő törzskar parancsnoka ma fogadta a Városházán Dragoljub Milinkovićot, a Szabadkai Állategészségügyi Intézet vezérigazgatóját, amely 1,2 millió dinárt adományozott a koronavírus járvány elleni harcra. A Labiana spanyol gyógyszeripari cég, amely tavaly megvásárolta a Szabadkai Állategészségügyi Intézet feletti teljes tulajdonjogot közvetlenül azután utalta át adományát, hogy a válságkezelő városi törzskar utasítást adott az adománygyűjtő önkormányzati célszámlák megnyitására.

13403_1.jpg

Laban  polgármester ezalkalommal köszöntetét fejezte ki Milinković igazgatónak és a Szabadkai Állategészségügyi Intézetnek ezért – a mint mondta – eddigi legnagyobb értékű adományért, amit városunk ebben a helyzetben kapott.

- Városunknak minden adomány nagyon sokat jelent. Nagy hálával tartozunk a Szabadkai Állategészségügyi Intézetnek, amely nemrég a spanyol Labiana gyógyszeriipari cég része lett. E vállalat képviselőit tavaly decemberben fogadtuk, Spanyolország belgrádi nagykövetének jelenlétében. Akkor beszélgettünk a városunkban történt jelentős beruházás jelentőségéről, ma pedig ilyen körülmények között találkozunk ismét. Az elsők között adományoztak városunknak egy ilyen jelentős összegű támogatást, ami tiszta szívből köszönök. A pénzt az idős és rászoruló polgártársaink megsegítésére és a járvány okozta károk szanálására fogjuk felhasználni. Biztos vagyok abban, hogy a jövőben is együttműködünk majd, ami nem csak a szabadkaiak, de a cég javára is válik - mondta Laban polgármester.

Szabadka város gondot visel azokról a vállalatokról, melyek ezekben a nehéz időkben felelősségteljes magatartást tanúsítanak.

-Az ilyen cégeknek segítünk majd, mert azt szeretnénk, hogy városunkban, mint az egész országban is jó gazdasági légkör uralkodjon. Készek vagyunk minden kezdeményezést meghallgatni és minden segítséget megadni, mert számunkra prioritást jelent az új munkahelyek teremtése – emelte ki Bogdan Laban.

Megjegyezve, hogy az ilyen helyzetekben a Szabadkai Állategészségügyi Intézet kötelessége a felelősségteljes magatartás, Milinković elmondta, hogy amellett a cég azt is ki szeretné fejezni, hogy számára milyen fontos ez a város, hiszen a Szabadkai Állategészségügyi Intézet más száz éves múltra tekint vissza, ezért az elsőkként kell segítséget nyújtania a bajban.

- A Labiana spanyol tulajdonosai teljes mértékben támogatnak bennünket ebben, hiszen Spanyolország is rendkívül nehéz helyzetben van a járvány miatt. Mindenképpen hozzájárulnak ahhoz, hogy segítsük a várost, amennyire a lehetőségeink ezt megengedik. Reméljük, hogy folytatjuk a hasonló akciókat. Szerintünk az önkormányzat a lehető legjobban ki fogja használni ezt a pénzt, mert a legjobb rálátása van arra, hogy hol van arra legnagyobb szükség – mondta Dragoljub Milinković, és hozzátette, hogy Szabadkán a gazdasági légkör kitűnő, úgy mint a Szabadkai Állategészségügyi Intézet és a Szabadkai Önkormányzat közötti együttműködés is.

13403_2.jpg

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop