Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Az iskolák ajándéka Szabadkának

2020.04.23.

Amióta kihirdették a rendkívüli helyzetet, több polgártársunk csatlakozott a humanitárius és önkéntes  megmozdulásokhoz. Nagyszámú önkéntes napi szinten látogat meg városszerte több száz embert, a legszükségesebb élelmiszereket eljuttatva hozzájuk. Egyesek közülük ügyfélközpontokban tevékenykednek, egyes iskolák és óvodák pedig pszichológiai támogatást nyújtanak a gyermekeknek és szüleiknek, hogy könnyebbé tegyék, illetve megerősítsék őket és szüleiket, hogy a legfájdalommentesebben funkcionáljanak az új helyzetben és a rendkívüli helyzet teremtette feltételek között.

13400_1.jpg

Mások egy lépéssel továbbléptek, hogy egyéb módon segítsenek. Emberiességükről tettek tanúbizonyságot azok a szülők, a gyermekek és a tanárok  akik közösen varrtak védőmaszkokat, kéz-fertőtlenítőszert állítottak elő és azt odaajándékozták a Városi Válságkezelő Törzskarnak, a törzskar a szükségletekkel és igényekkel összhangban ezeket az eszközöket szétosztja az egyesületeknek és csoportoknak, akiknek sokat jelent ez a segítség.

“Az önkormányzat és az iskolák jó együttműködését folytatjuk ezek a nehéz feltételek között is, amikor a közös tevékenység és az egymás segítése a legszükségesebb , a Covid-19 vírus elleni védelmi intézkedések betartásával. Állandó a kapcsolattartásunk, mert érdekeltek vagyunk a távoktatás működése kapcsán, hogyan alkalmazkodtak ehhez a modellhez a gyermekek és a tanárok- mondta Jasmina Stevanović, Szabadka város Társadalmi Tevékenységek Titkárságának titkára.

„Köszönetet szeretnék mondani az  Ivan Goran Kovačić Általános Iskolának, a Széchényi István Általános Iskolának és a Vegyészeti és Technológiai Iskolának, akik a Városi Válságkezelő Törzskar rendelkezésére bocsátották mindazt, amit az elmúlt néhány hétben szüleik és tanáraik segítségével közösen  elkészítettek. Ez egy szép gesztus, amely az egymás iránti támogatást, a bizalmat és a szolidaritást igazolja, hogy nem feledkeztünk meg egymásról, sem mi az iskolákról, sem az iskolák a városukról, és a segítségre szoruló polgártársaikról “- mondta Jasmina Stevanović, majd hozzáfűzte, hogy 700 a gyermekek, a szülők és a tanárok közös összefogása által  elkészített arcmaszkról van szó, és 30 liter folyékony szappanról, amelyet a Vegyészeti-technológiai Iskolában készítettek. „Az említett középiskola oktatóvideót is készített az arcmaszkok készítéséről, ők már több alkalommal elajándékozták az általuk készített arcmaszkokat ügyfeleiknek, a szülőknek, az iskola dolgozóinak . Remélem, hogy ezek a humanitárius akciók segítenek és példaként szolgálnak másoknak, hogy mindannyian gyakorolhassuk a társadalmi felelősségvállalást, hogy mindenki közülünk hozzájárulhat az egymás iránt tanúsított szolidaritáshoz“.

Branka Bešlić, az Ivan Goran Kovačić Általános Iskola igazgatónője elmondta, hogy az iskola   Szülők és a tanárok klubja kezdeményezésére varrták  az arcmaszkokat, hogy ebben a megmozdulásba a szülők, a tanárok és a gyermekek mellé több szabadkai polgár is bekapcsolódott, valamint a Széchényi István Általános Iskola is.

„Ivana Papež Bogosavljev tanárnő, az említett klub koordinátora, ő Suzana Skenderović anyukával beszervezte a szülőket és polgártársainkat, ami nagy visszhangra talált közöttük. Összegyűjtöttünk és elkészítettünk 500 arcmaszkot, és reméljük, hogy azok jó szsolgálatot tesznek a polgároknak. Ezzel és más humanitárius tevékenységgel példát mutatunk a gyermekeknek, arra tanítjuk őket, hogy segítsenek másoknak, hogy magukévá tegyék az igazi értékeket mint az empátia, a humanitás és a nagylelkűség.“

A Vegyészeti és Technológiai Iskola dolgozói rendszeres tevékenységük keretében részt vesznek a távoktatásban, emellett az oktatási minisztérium jóváhagyásával nagyszámú edukációs anyagot készítettek, amelyet az RTS Planeta és az RTS más programjainak platformjának a rendelkezésére bocsátották- mondta Nikola Matković, a Vegyészeti és Technológiai Iskola igazgatója.

„Emellett részt vettek a most külön aktuális és szükséges arcmaszkok, a kézfertőteleítőszerek és a kézmosófolyadékok elkészítésében. Az említett védőfelszerelések elkészítése által a tanulóknak egy különleges módon mutatja be az alapokat arról amit mondani szerettünk volna - hogy a tudás hatalom. Az edukációs anyag  kiváló módja, hogy bemutassuk, hogy amit eddig megtanultak az iskolában, azt most felhasználhatják a gyakorlatban. Remélem, hogy az említett aktivitásokkal szerény hozzájárulásunkkal segítettünk közösségünknek“ hangsúlyozta Matković.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop