Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Példaértékű Szabadka roma közösség iránti hozzáállása

2020.04.22.

- Amikor Szerbia minden polgára nehéz helyzetben van a Covid-19 koronavírus miatt, a roma közösség is igazán rossz élethelyzetben találta magát. Április elején, a Roma Inklúziós Iroda kérelemmel fordult Igor  Mirovićhoz, a tartományi kormány elnökéhez és a tartományi kormányhoz, hogy juttasson humanitárius segélyt a rászoruló vajdasági roma családoknak. Mirović elnök és a tartományi kormány már számtalanszor segítette a roma családokat, azaz a roma közösséget, amikor az a legszükségesebb és a legfontosabb. Ez történt most is. Gyorsan és hatékonyan reagáltak, a segítség az árutartalékokból érkezett élelmiszercsomagok formájában 6.000 rászoruló roma család részére – nyilatkozta Miloš Nikolić, a Roma Inklúziós Iroda igazgatója.

13399_1.jpg

A roma közösség és a maga nevében köszönetet mondott Mirović elnöknek, mert igazi segítség érkezett a megfelelő pillanatban, a rendkívüli helyzet kellős közepén, majd Nikolić elmondta, hogy a segély kiosztása a múlt héten kezdődött, s várhatóan e hét végéig be is fejeződik a csomagok kézbesítése. Az igazgató bejelentette, hogy a Roma Inklúziós Iroda  ezekben a napokban dolgozza ki saját  intézkedéscsomagját is. 

- Ezek affirmatív intézkedések, amelyek a gyakorlatban azt jelentik, hogy ha 100 munkahelyet biztosító vállalat létesül,  öt munkahelyen  roma férfiakat vagy  roma nőket kell foglalkoztatni  , természetesen megfelelő szakmai képesítéssel kell rendelkezniük ezeknek a személyeknek. Ettől kezdve ez a személy többé nem a szociális segély kedvezményezettje, hanem adófizető személy, ugyanakkor ő ezáltal a társadalom egyenrangú tagjává válik.   

Ez nagyon fontos. Nagy lépést tettünk az oktatásban, most a foglalkoztatás és a lakhatás terén- hangsúlyozta Nikolić, és hozzátette, hogy ez az állam, a tartományi kormány és Vajdaság minden önkormányzata 2016. óta nagy lépést tettek, amely előrehaladást hoz a roma közösségnek.

- Szabadka úgyszintén jelentős lépéseket tett, ugyanakkor a roma közösséget segítő  kiváló segítségnyújtó eszközökkel rendelkezik. Köszönetet mondanék mindezért Bogdan Laban, Szabadka polgármesterének a támogatásáért, mert Szabadkának van két koordinátora, öt tanítási asszisztense, három mediátora , emellett  elfogadták a helyi akciótervet, amely magában foglalja a roma közösség szükségleteit is. Ez igazán a roma közösség iránt tanúsított példás hozzáállás - hangsúlyozta Nikolić.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop