Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Szabadkán mind több a gyógyult beteg

2020.04.22.

A köztársasági kormány rendeleteit követve, a járványügyi helyzettel és a szakma véleményével összhangban, Szabadka Város Válságkezelő Törzskara rendeletet hozott a koronavírus terjedését megfékező rendelkezések enyhítéséről. Tegnap óta a nyílt és zárt téren lévő zöldpiacok a kötelező védelmi intézkedések betartásával folytatják tevékenységüket. Bogdan Laban polgármester elmondta, hogy a munkáltatók – a piacok üzemeltetői kötelesek a dolgozóknak és a szolgáltatásokat igénybe vevőknek (a bérlőknek és a vásárlóknak) biztosítani illetve lehetővé tenni a biztonság és egészség megőrzését célzó óvintézkedések alkalmazását, de különösen a SARS-CoV-2 vírus okozta koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére vonatkozó intézkedéseket.

13397_1.jpg

Ezek az intézkedések, az egymás közötti távolság betartása, a fertőtlenítés és a védőeszközök, vagyis a szájmaszk és védőkesztyűk viselése, ezzel összhangban rendeletet kaptak, hogy  külön tervet kell készíteniük az intézkedések foganatosításáról, amely a törvénynek és a munkavédelmi előírásoknak megfelelően meghozott okirat részét képezi.

A munkáltatók – a piacok üzemeltetői, kötelesek a zárt terű piacokon, illetve a piacok zárt területein lehetővé tenni a dolgozóknak és a szolgáltatásokat igénybe vevőknek a zárt terű piacon, illetve a piac zárt területén egy időben tartózkodó személyek maximális számát korlátozó óvintézkedések alkalmazását. Másrészt a szolgáltatásokat igénybe vevők, a bérlők és a piaclátogatók, illetve vásárlók kötelesek betartani a piaci dolgozók utasításait, és alkalmazni az egymás közötti távolság betartására és a személyes védelmet szolgáló eszközök használatára előírt, illetve kiszabott intézkedéseket- mondta Laban.

Úgyszintén, április 21-től, azaz keddtől engedélyezett a szolgáltatóiparban dolgozók tevékenysége-  autómechanikusok, a gumijavító- műhelyek, cipész-, varró-, vegyi tisztítók, autósiskolák, kiskereskedelmi üzletek - könyvkereskedések, gépjármű-, kerékpár, tengerész felszerelés, műszaki árú, építőanyagok stb.  kiskereskedelme tevékenységek.  

- Fontos még egyszer kihangsúlyozni, hogy a holnaptól engedélyezett tevékenységekben és objektumokban folyó munka kizárólag csak a védelmi intézkedések betartásával, fertőtlenítőszerek és védőeszközök, arcmaszkok és kesztyűk használata által végezhető- hangsúlyozta  Szabadka polgármestere, majd elmondta, hogy azok az objektumok, amelyek tevékenysége nagyszámú ember jelentlétével jár, mint a bevásárlóközpontokban lévő különféle üzletek, továbbra sem dolgozhatnak.  

 - A tevékenység végzése továbbra sem engedélyezett a fodrász és kozmetikai szalonoknak, az edzőtermeknek, a fogadóirodáknak, a kávézóknak, éttermeknek és egyéb vendéglátóipari létesítményeknek, ugyanakkor önfegyelemmel, és az eddigiekben betartott ajánlások további betartásával, biztos vagyok, hogy hamarosan megteremtjük a feltételeket ezek újbóli megnyitására- hangsúlyozta  Bogdan Laban.  

A polgármester kiemelte, hogy Vajdaságban a fertőzöttek számának csökkenése folytatódik, ez a járványügyi helyzet vonatkozik Szabadkára is, mert a mai nappal ez a szám 47, ugyanakkor növekszik a meggyógyítottak száma is. Egy korábban elhunyt személyen kívül, nincs több elhalálozott, de jelentős az a tény is, hogy a szabadkai idősotthonokban sincsenek fertőzöttek.

- Szabadka város területén az egészségügyi intézményeknek és a szociális védelemmel megbízott intézmények szükségleteire van elegendő mennyiségű védőfelszerelés és fertőtlenítőszer, és biztosítva vannak tartalékok is az egészségügyi dolgozók és a személyzet részére az elkövetkező időszakra. Az összes ügyfélközpont zavartalanul működik, és teljes mértékben eleget tesznek rendeltetésüknek, a nyugdíjasoknak az alapélelmiszereket tartalmazó csomagok kiosztása is zavartalanul folytatódik. A Városi Törzskar továbbra is követi az aktuális helyzetet ahhoz igazítja rendelkezéseit. Még egyszer megkérjük a polgárokat, hogy kivétel nélkül tartsák be a rendelkezéseket, mert ez az egyedüli módja, hogy mindannyian közösen legyőzzük ezt a fertőző betegséget- húzta alá Szabadka polgármestere.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop