Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A város a Kormány intézkedéseivel és a Válságkezelő Törzskar rendeleteivel összhangban működik

2020.04.16.

- Mivel péntektől 84 órás kijárási tilalom lesz érvényben, ami pénteken 17 órától kedd reggel 5 óráig tart majd, megtettünk minden lépést annak érdekében, hogy e feltételek mellett is tudjunk működni. Éjjel-nappal a lakosság rendelkezésére állunk, és igyekszünk a lehető legjobb módon segíteni mindenkinek. A válságkezelő városi törzskartól kapott értesülések szerint Szabadka város területén a mai nappal bezárólag 45 esetben igazolták a koronavírus-fertőzést – közölte Szabadka Város nevében nyilatkozva Jasmina Stevanović.

 13385_1.jpg

Kiemelte, hogy a városban az élet a kormány és a válságkezelő városi törzskar rendeleteinek megfelelően folyik, és emlékeztetett rá, hogy Szabadka Város területén folyamatban van az alapvető élelmiszereket tartalmazó csomagok kiosztása az alacsony jövedelmű nyugdíjasok lakcímére.

- Lassan befejeződik az újabb élelmiszer-csomagok összeállítása, melyeket a Vöröskereszt fog kiszállítani a népkonyhát igénybe vevő több mint ezer polgárnak, közvetlenül az ortodox húsvét után. A megfelelő óvintézkedések mellett ismét megindult a szociális ellátás keretében szervezett házi segítségnyújtás és ápolás. Ez a szolgáltatás egyelőre csak a város területén vehető igénybe, de a környező településeken is folytatódik majd az ellátást, amikor az elővárosi járatok ismét közlekednek – mondta Jasmina Stevanović.

Hozzátette, hogy napi kapcsolatban vagyunk azokkal a polgárokkal, akik más személyeket ápolnak és gondoznak, személyi asszisztensként vagy kísérőként tevékenykednek, olyan különélő szülőkkel, a gyermekeikkel kapcsolatos láthatási jog tiszteletben tartása érdekében, továbbá fogyatékkal élő személyekkel, akiknek különleges engedélyre van szükségük, hogy a kijárási tilalom alatt elhagyhassák otthonukat.

- Megjegyzem, hogy életbe lépett a kijárási tilalom alatti mozgásról szóló kormányrendelet kiegészítése, amely engedélyezi a fogyatékkal élő és autista gyermekek mozgását, de kizárólag egy felnőtt személy – szülő vagy gyám kíséretében, és a lakóhelyétől legfeljebb 200 méteres körzetben, amihez a szülőnek vagy gyámnak nem kell külön engedélyt kérnie, mert a kormány ezen rendelete közvetlenül alkalmazandó – hangsúlyozta Jasmina Stevanović.

Elmondta még, hogy a városban majd minden nap fertőtlenítik a közterületeket, így ez megtörténik ma és szombaton is.

Valamennyi hívóközpont gond nélkül működik, mind a közigazgatási hivatal keretében az idősek élelmiszer-ellátására, mind az egészségügyi intézményekben vagy az orvosokkal közösen üzemeltetett központok.

- Ezúttal szeretnék a közelgő ortodox húsvét alkalmából is mindenkinek jó egészséget és sok örömöt kívánni, és bízom benne, hogy a szeretet és az összetartozás érzése, amit a húsvét szimbolizál arra ösztönöz bennünket, hogy erősek, kitartóak és fegyelmezettek legyünk, magunkra vigyázva óvjunk meg másokat. Erős hittel a szívünkben és pozitív gondolatokkal át fogjuk vészelni ezt a nehéz időszakot is – üzente Jasmina Stevanović.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop