Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Szabadkán megkezdték a csomagosztást az alacsony jövedelmű nyugdíjasok részére

2020.04.09.

- Minden nap, napi 24 órában gondoskodunk a lakosság egészségéről és életéről, mától pedig közel tízezer csomagot fogunk kiosztani azoknak a nyugdíjasoknak, akik jövedelme legalacsonyabb Szabadka város területén – jelentette be Bogdan Laban, Szabadka polgármestere, aki egyben a válságkezelő városi törzskar parancsnoka is.

13372_1.jpg

Az alapvető élelmiszereket tartalmazó csomagokat az önkéntesek holnap kezdik kiszállítani a nyugdíjasok lakcímére, helyi közösségenként. Mint azt Laban polgármester elmondta, a rászorulóknak és a népkonyha szolgáltatásait igénybe vevőknek szánt csomagok kiszállítása, és a védőfelszerelések kiosztása is fennakadás nélkül folyik.

- Elmondhatom, hogy a szervezés kiváló, és minden hívóközpont – úgy az idős polgárok ellátására alakult városi segélyközpont, az egészségügyi intézmények keretében szervezett segélyhívók, és a magánrendelőkben dolgozó orvosok által üzemeltetett szolgálatok is gond nélkül működnek – hangsúlyozta Laban polgármester, és hozzátette, hogy ilyen módon a lakosság megfelelő módon tájékozódhat az egészségügyi ellátásával kapcsolatos kérdésekben, és az idősebbek segítséget kaphatnak abban is, hogy beszerezzék a szükséges termékeket a kijárási korlátozás idején.

A szociális intézményeket, a magánkézben lévő idősgondozó otthonokat és a szociális ellátásban részt vállaló civil szervezeteket az önkormányzat ellátta védőmaszkokkal és fertőtlenítőszerekkel, ugyanakkor rendszeresen fertőtlenítik a közterületeket is, különösen a legforgalmasabb helyeken, valamint az egészségügyi intézmények és az idősotthonok környékén.

- Folyamatosan a lakosság rendelkezésére állunk, és igyekszünk a lehető legjobban segíteni mindenkinek. A segélycsomagokat házhoz szállítjuk, ezért felkérek mindenkit, hogy az ajánlásoknak megfelelően viselkedjünk, és igyekezzünk minél inkább kerülni a kontaktusokat, hogy minél előbb megnyerjük ezt a csatát – mondta Szabadka polgármestere.

13372_2.jpg

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop