Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A válságkezelő városi törzskar parancsa

2020.04.06.

A helyi önkormányzatok az aktuális rendkívüli helyzet idején, segítséget nyújtanak a jelenlegi helyzetben megfelelő védelmi intézkedések foganatosításávala felhasználóknak házi segítségnyújtásban. A házi segítségnyújtás és házi ápolás szolgáltatás, most fokozottan hangsulyozott, nem csak a szociális védelmet nyújtó  intézményekkel  és a civil szervezetekkel folytatott állandó kommunikációban, hanem más módon is, ami segít, a felhasználóknak folyamatosan segítséget nyújtani.

  13367_1.jpg

Ezért, értesítjük a polgárokat, akiknek szükséges a házi segítségnyújtás és a házi ápolás, amit közvetlenül más személlyel beszéltek meg ( függetlenül, hogy rokonról van szó, illetve szerződés alapján történő segítségnyújtásról, illetve egyébről), hogy a szolgáltatást nyújtó személynek engedélyt kaphasson a kijárási tilalom idején történő közlekedésre vonatkozóan, szükséges, hogy azok a személyek, akiknek szükségük van segítségre kérelemmel forduljanak a helyi önkormányzathoz, ezenkívül be kell nyújtaniuk a szükséges dokumentációt, amelyel igazolják az engedély kiadásának okát.

A kérelmet, tehát azon személyeknek kell benyújtaniuk, akiknek szükségük van segítségre, abban az esetben ha ők ezt nem tehetik meg egészségügyi állapotuk miatt a legközelebbi hozzátartozó vagy gyám teheti ezt meg.  A kérelemben indokolniuk kell a szükséges segítség sürgősségét, feltüntetni a segítségnyújtó személy nevét, illetve a napi időpontot, amikor a segítségnyújtásra sor kerülne. A kérelem mellé mellékelniük kell a saját és a segítségnyújtó személy igazolványának a fénymásolatát, az egészségügyi és egyéb dokumentációt (az ápolásról szóló végzést és egyebet) , amellyel igazolják a segítség szükségességét.

A helyi önkormányzat a dokumentáció leellenőrzését követően a kérelmeket továbbítja a munkaügyi, foglalkoztatási és szociális minisztériumhoz, akik az ellenőrzést követően a Belügyminisztériumnak továbbítják azt  az engedélyek kiadása céljából.  

 A kérelmeket személyesen  Szabadkán, a Szabadság tér 1 címen adhatják át, munkanapokon 14 óráig, vagy elektronikusan  a socijalnazastita@subotica.rs  emailcímre. Részletes tájékoztatásért a polgárok hívhatják a 064-86-20-822, telefonszámot, 2020.04.07-től, azaz holnaptól 8 és 14 óra között.

 A fentiek nem vonatkoznak azokra a polgárokra, akik a segítségnyújtást a  Gerontológiai Központ és a Caritas által kapják.

Értesítjuk, továbbá a szülőket, akiknek jogerős bírósági végzéssel határozták meg a gyermek láthatását a kijárási tilalom időszakában, és nem sikerült közös megállapodásra jutniuk a gyermek érdekében, és  ezért szükséges a kijárási engedély, kérelemmel forduljanak Szabadka város Szociális Központjához  a centarsubotica@csrsu.org.rs  vagy a suboticacsr@minrzs.gov.rs

emailcímre, illetve a 024/548-220 telefonszámon keresztül munkanapokon

8-tól 13 óráig. A kérelem mellé mellékelni kell a jogerős bírósági végzést.  

Az észak-bácskai körzet járványügyi helyzetével kapcsolatos információk a következők:  a mai nappal bezárólag összesen 31 igazolt koronavírussal fertőzött személy van, akik közül 27 személy szabadkai, 3 topolyai és egy kishegyesi. A fertőzöttek között vannak a Szerb Hadsereg és rendőrség munkafeladatokat ellátó tagjai, nincs fertőzött egészségügyi dolgozó. 

                                                                A válságkezelő törzskar parancsnoka
                                                                      Bogdan Laban polgármester

 

 

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop