Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Laban polgármester: Maradjanak otthon, óvják meg az életüket!

2020.03.31.

- Ezekben a napokban néhány sajtóháztól számos kérdést kaptunk a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban a pillanatnyi szabadkai helyzetre vonatkozóan. A város jelenlegi járványtani helyzetével kapcsolatban elmondhatom, hogy a COVID-19-cel kapcsolatos teszteket városunk területén csak a szabadkai Közegészségügyi Intézet végzi mindazoknál, akiknél tapasztalható a kórkép, mégpedig a kórház követelésére, a járványtani és klinikai mércékkel összhangban. Minden mintavétel az Egészségügyi Minisztérium rendelkezéseivel és utasításaival összhangban történik – nyilatkozta ma Bogdan Laban polgármester, Szabadka Város rendkívüli helyzetekkel foglalkozó törzskarának a vezetője.

13353_2.jpg

A megbetegedettek és a kórházban kezeltek pontos számával kapcsolatban az egyetlen mérvadó információ-forrás az Egészségügyi Minisztérium, a fertőzöttekre, a tevékenységükre és a múltbéli kapcsolataikra vonatkozó különböző és ellentmondásos adatok rendkívül veszélyesek a jelenlegi helyzetben.

- Tudomásom szerint mindazoknak, akik Szabadkáról kerültek kórházba, stabil az egészségi állapotuk, az egészségügyi intézmények pedig mindent megtesznek saját hatáskörük keretében. Megjegyezzük, hogy a szabadkai Közkórház, Egészségház és Közegészségügyi Intézet el van látva minden szükséges eszközzel és védőeszközzel, amelyek tevékenységükhöz szükségesek – mondta a polgármester.

A rendkívüli állapot körülményei között, mondta, a legfontosabb, hogy a polgárok kizárólag ellenőrzött és pontos információkat kapjanak a helyzetről és a vírus okozta fertőző betegség következményeiről.

- 2020. március 6-a, a COVID-19-cel történt első fertőzés óta a mai napig, tehát március 31-vel bezárólag Szabadka Város területén 15 személynél bizonyult pozitívnak a COVID-19 teszt. Ami fontos, hogy nem fertőződött meg egyetlenegy egészségügyi dolgozó sem. Minden pácienst befogadtak és elláttak a személyzet és más páciensek biztonságát szavatoló eljárásrenddel összhangban – hangsúlyozta Laban.

A megerősített esetek számának a növekedése, tette hozzá, teljesen várható volt a jelenlegi járványtani helyzet alapján, mivel a járvány negyedik hetében járunk, s egyelőre a helyzet nem aggasztó.

- Ismételten arra kérem a polgárokat, hogy ne keltsenek pánikot és ne terjesszenek álhíreket a betegek számáról és egészségi állapotáról, a sajtót pedig kérem, hogy ebben a láthatatlan ellenséggel vívott harcunkban segítsenek oly módon, hogy minden szükséges információt a városunk területéről származó páciensek egészségi állapotáról a járványtani helyzetről az illetékes köztársasági szervektől, mindenekelőtt a minisztériumtól és az egészségügyi intézmények mérvadó képviselőitől szerezzenek be, akik naponta tájékoztatják a sajtót és a polgárokat a COVID-19-cel kapcsolatos helyzetről – mondta a polgármester.

Hangsúlyozta, hogy a betegek vagy a potenciális betegek számától függetlenül mindenkinek az ajánlásoknak megfelelően kell viselkednie, s hogy ezzel összhangban maradjunk otthonainkban, ne éljünk közösségi életet a lakótömbökben és a parkokban, minél kevesebbet érintkezzünk másokkal, hogy minél előbb megnyerhessük ezt a csatát.

- Maradjanak otthon, óvják meg az életüket – üzente Laban polgármester.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop