Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A válságkezelő városi törzskar tájékoztatása

2020.03.30.

Tájékoztatjuk a jogi és természetes személyeket, hogy Szabadka Város Önkormányzata célszámlákat nyitott a koronavírus-járvány elleni harcot segítő adományok befizetésére. Szabadka Város Válságkezelő Törzskarának utasítására Szabadka Város Közigazgatási Hivatalának Pénzügyi Titkársága célszámlákat nyitott azoknak az adományoknak a fogadására, melyeket a cégek és magánszemélyek a koronavírus elleni harc megsegítésére szánnak.

13347_1.jpg

A célszámlákra vonatkozó tájékoztató és a dinár és euró adományok befizetésére vonatkozó útmutatások Szabadka Város Önkormányzatának honlapján olvashatók, a rendkívüli állapot linkre kattintva.

Mindazok, akik adományozni szeretnének a COVID-19-es vírus elleni harcra és kérdésük van a befizetéssel kapcsolatban, azt feltehetik a gufinansije@subotica.rs  e-mail címen vagy a 626-773 és 626-811 telefonszámokon.

Felkérjük a szabadkai cégeket és vállalkozókat, hogy mutassanak példát társadalmi felelősségvállalásból és segítsék országunkat és Szabadka várost a járvány elleni harcban.

A közigazgatási hivatal keretében létrehozott kapcsolattartó központ mellett, amely 8-tól 16 óráig üzemel, az Egészségház kapcsolattartó központja és a többnyire magánrendelőkben dolgozó orvosok egy csoportja segítséget kínált fel Szabadka Város Válságkezelő Törzskarának, s így még egy kapcsolattartó központot hoztunk létre, amelyen keresztül a lakosság az egészségi állapotával kapcsolatban kérhet tanácsokat 18 és 22 óra között.

Az orvosi tanácsadás mindenekelőtt a krónikus, nem fertőző betegségekkel kapcsolatos kérdésekre vonatkozna  (mint a szív- és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség, krónikus tüdő, reumatikus, és immunológiai betegségek, stb.), valamint az aktuális egészségügyi jogállásukkal és a koronavírussal való esetleges fertőzöttséggel kapcsolatos kérdésekre.

Az állami, tartományi és önkormányzati hatóságoknak a korona-járvány leküzdésével kapcsolatos tevékenységeire vonatkozó minden további kérdéssel az eddigiekhez hasonlóan továbbra is a hivatalos állami intézmények foglalkoznak.

A lakosság holnaptól, március 31-étől 18 és 22 óra között az alábbi telefonszámokon tudja elérni az ügyeletes orvosokat:

dr. Tomislav Stantić, radiológus  063-105-3141;
dr. Jadran Tačić, pszichiáter 062-246-333;
dr. Laura Lasinger, dermatológus 060-055-3959;
dr. Aleksandar Evetović sürgősségi gyógyászat 063-507-389;
dr. Biljana Ivošević, plasztikai sebész-szakorvos 060-557-5754;
dr. Željko Grubačić, kardiológus 063-849-0057;
dr. Branka Ivošević, oftalmológus 066-535-5530;
dr. Mohamed Badawi, gyermekgyógyász 063-508-813.

A Szabadkai Közkórház, az Egészségház és a Szabadkai Közegészségügyi Intézet rendelkezik a tevékenysége végzéséhez szükséges minden anyaggal és védőeszközzel. A megbetegedett és kórházban elhelyezett polgárok számát illetően az egyedüli releváns információforrás az Egészségügyi Minisztérium.

Felkérnénk mindazokat a szabadkaiakat, kiknek idős szomszédaik és családtagjaik vannak, hogy segítsék őket az élelem és a szükséges gyógyszerek beszerzésében, hogy ne kelljen elhagyniuk otthonaikat.

Még egyszer maximális tudatosságra és felelősségre szólítanánk a lakosságot, és megkérünk mindenkit, hogy önmaguk és mások egészsége érdekében tartsák be az összes ajánlást.

Tartsák tiszteletben a kormány és a válságkezelő városi törzskar döntéseit, és ne vállaljanak felesleges kockázatot. A megbetegedettek és a potenciális betegek számától függetlenül, mindannyiunknak úgy kell viselkednünk, mintha az első szomszédunk már fertőzött lenne, ezért maradjunk otthon és igyekezzünk minél inkább kerülni a kontaktust másokkal.

Maradjunk otthon, és vigyázzunk az életünkre.

                                                            Bogdan Laban,
                   a válságkezelő városi törzskar parancsnoka és Szabadka polgármestere

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop