Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A legidősebbek és legveszélyeztettebbek segítése most a legfontosabb

2020.03.26.

- A polgármester által elrendelt elsődleges feladatunk, az időseknek és a legveszélyeztetettebb polgárainknak  nyújtott maximális  segítségnyújtás, hogy ezáltal megőrízzük az egészségüket, és az életüket. Az összes szabadkai vállalat és intézmény a munkáját,  a válságkezelő városi törzskar rendelkezésére bocsátotta, a Városi Közigazgatási Hivatal pedig követi mindezt, és a polgármestertől napi szinten kapott munkafeladatokat  látjuk el a helyzettel összhangban. Segítünk a veszélyeztetett kategóriába tartozó idősebb polgároknak, valamint a szociálisan veszélyeztetett családoknak. Minden tőlünk telhetőt megteszünk, napi szinten követjük a helyzetet – nyilatkozta Jasmina Stevanović, Szabadka város nevében a médiának adott nyilatkozatában. 

13338_1.jpg

A legidősebb polgárok részére megalakult segítségnyújtó ügyfélszolgálati központ megítélése szerint, jól működik.

– A segítségnyújtó ügyfélszolgálati központ jelentősége, a 65 éves, és a 65 évnél idősebb polgárok nyilvántartásba vétele. A segélykérő személyről az alapinformációk, illetve a szükséges segítségre vonatkozó információ nyilvántartásba vételét követően, a Vöröskereszt önkéntesei segítségével, illetve saját erőforrásaink által biztosítjuk a segíséget, élelmiszerellátás, gyógyszerbeszerzés, illetve tisztálkodási és tisztítószerek eljuttatása által az idősebb polgárok lakcímére – mondta  Jasmina Stevanović.

Az önkéntesekhez a mai napig 1500 kérelem érkezett, a Vöröskeresztnek 490 kérelmet továbbítottunk, mondta , ugyanakkor elmondta még, hogy a segítségnyújtó ügyfélszolgálati központban két váltásban dolgoznak, leggyakoribb, és szinte az egyedüli kérések az alapélelmiszerek, gyógyszerek, illetve tisztálkodási és tisztítószerek beszerzésére vonatkoznak.   

 – A telefonhívások 60 százaléka tájékozódó jellegű, azaz az önkéntesek alkalmazásának szükségessége nélkül. Hétvégén a kérelmek száma csökkent, ami azt bizonyítja, hogy az ügyfélszolgálati központhoz a  legveszélyeztetettebbek fordulnak, azaz azok a személyek, akiknek nincs senkijük, akik segítene nekik. Állandó kapcsolatban vagyunk a Vöröskereszttel és az egészszégügyi intézményekkel, megegyezés alapján, a rendkívüli helyzet bevezetése óta a Vöröskereszt minden erőforrása a a válságkezelő városi törzskar rendelkezésére áll. A mai napig az önkéntesek 320 idős polgár háztartását járták körbe, jelenleg az összes többi kérelem megvalósítása folyamatban van – emelte ki Jasmina Stevanović.

Mint elmondta, a népkonyha 1200 felhasználója, családi élelmiszercsomagot kapott , folyamatban van 300 élelmiszercsomag kiosztása a Szociális Központ névsora alapján, azoknak a  szociálisan veszélyeztetett polgároknak, akik nem tartoznak a népkonyha felhasználói közé. A csomagokat az említett polgárok lakcímére viszik ki.     

Kihangsulyozta: Felkérem a szabadkaiakat, akiknek vannak idősebb szomszédaik, vagy családtagjaik annak érdekében, hogy ezek a személyek ne  hagyják el otthonaikat, segítsenek nekik a szükséges dolgok beszerzésében.

– Mégegyszer felkérjük polgártársainkat, hogy legyenek maximálisan fegyelmezettek és felelőségteljesek, hogy szigorúan tartsák be az egészségvédelemre vonatkozó összes ajánlást. Kérem önöket-hangsulyozta, tartsák tiszteletben és értsék meg ezeket a rendelkezéseket és ne tegyék ki magukat szükségtelen kockázatoknak. Mindannyiunk élete megőrzése érdekében, maradjanak otthon. Minnél fegyelmezettebbek leszünk, annál gyorsabban lábalunk ki ebből a helyzetből – mondta Jasmina Stevanović.

 13338_2.jpg

 

 

 

 

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop