Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Laban: Fegyelemmel gyorsabban túlhaladjuk a helyzetet

2020.03.24.

Bogdan Laban polgármester ma az általa irányított városi törzskar nevében tájékoztatta a szabadkaiakat arról, hogy milyen pillanatnyilag a helyzet a városban.

13335_1.jpg

- Mint tudják, zárva vannak a piacok, a parkok, a bevásárló központok, a kávézók, az éttermek, az edzőtermek, leállt a tömegközlekedés. Csak az étel házhoz szállítása üzemel. Segítünk minden idős polgártársunknak, akik a veszélyeztetett csoportba tartoznak, továbbá a nehéz szociális helyzetben lévő családoknak is. Mindent megteszünk, amit tudunk, napi szinten kísérjük figyelemmel a helyzetet – emelte ki mai sajtónyilatkozatában Bogdan Laban, Szabadka polgármestere.

A bevezetett intézkedések, tette hozzá, szükségesek voltak, mert a polgárok felelősségtudata nem volt egyforma, s még egyszer arra szólítom fel és kérem a polgárokat, hogy tartsák tiszteletben az intézkedéseket, mert ellenkező esetben, mindannyiunk érdekében azok még szigorúbbak lesznek.

- Maradjanak otthon, hogy megvédjük az életeket.  Minél fegyelmezettebbek leszünk,gyorsabban lábalunk ki ebből a helyzetből – hangsúlyozta Laban.

Hogy milyen az aktuális járványügyi helyzet a mi területünkön, arról minden érdeklődő az Egészségügyi Minisztérium, a Batut Közegészségügyi Intézet és a Vajdasági Közegészségügyi Intézet honlapján tájékozódhat, emelte ki Laban.   

- Szeretnék kiemelni még valamit. Mint ahogy értesülhettek az elnök és az egészségügyi szakemberek nyilatkozataiból, az amire számíthatunk, az a tesztelt állampolgárok és a karanténba kerülő polgárok számának a növekedése lesz. Épp ezért mindenkitől szolidaritást kérek, és kérem polgártársaimat, hogy te terjesszenek ellenőrizetlen híreket és tartalmakat a közösségi hálókon keresztül, és ne terjesszék a pánikot – mondta Laban, hozzátéve, hogy az illetékes egészségügyi intézmények és a rendőrség maximális hivatástudattal végzi munkáját és senkinek sem tesz jót a dezinformáció terjesztése.

A kommunális közvállalatok munkájukat az alapító utasításaival és a rendkívüli helyzetek városi törzskarának a rendeleteivel összhangban szervezik meg. A Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézménnyel megállapodtunk abban, hogy a rendkívüli állapot időtartamára nem számolják el és nem is fizettetik meg az oktatási-nevelési program szolgáltatásait. A lakóközösségek vezetői megszervezik az épületek közös helyiségeinek a fertőtlenítését a lakókkal együtt. A városi közlekedés a dolgozóknak lesz megszervezve (5-től 7 óráig és 14-től 16 óráig).

Emlékeztetek rá, mondta a polgármester, hogy a legidősebb polgártársaink megsegítésére egy hívóközpontot hoztunk létre, amely jól működik és megnyitása óta mintegy 1100 hívást érkezett be.

- A tegnapi nappal az önkéntesekhez beérkezett segélykérések száma 355 volt, a hívásokat két műszakban fogadják, a leggyakoribb, vagy szinte kizárólagos kérések az alapvető élelmiszerek, gyógyszerek és háztartási vegyi áru eljuttatására vonatkoznak.  A hívások 60 százaléka informatív jellegű, azaz nem igényelték önkéntesek segítségét. A hét végére csökkent a kérések száma, ami nyilvánvalóvá tette, hogy a központot csak azok hívják, akik szükséghelyzetben vannak, illetve olyanok, akiknek nincs senkijük, aki segíthetne – mondta a polgármester.

Nem engedhetjük meg, hogy városainkban megtörténjen az, ami Olaszországban és Spanyolországban történt.

- Nem szeretnénk ilyen forgatókönyvet Szerbiában, ezért arra kérem minden polgártársamat, hogy a továbbiakban is a nagy többséghez hasonlóan tartsák tiszteletben a kijárási tilalmat. Volt néhány felelőtlen egyén, de a rendőrség idejekorán reagált és velük szemben a kormányrendeletekkel összhangban megindult az eljárás.  Kérek minden polgárt, hogy tartsák tiszteletben az orvosok ajánlásait és vigyázzanak az egészségükre. A kormányintézkedések megsértése esetén az állam reagálni fog és alkalmazni fog minden meghozott intézkedést és rendelkezést, mert céljuk nem az erődemonstráció, hanem mindannyiunk életének és egészségének a megőrzése – fejezte be nyilatkozatát Bogdan Laban polgármester, a rendkívüli helyzetek törzskarának vezetője.  

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop