Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Szabadka beindította a fertőtlenítő szerek gyártását

2020.03.21.

Bogdan Laban szabadkai polgármester kezdeményezésére Bajmokon megkezdődött a közterületek és épületek fertőtlenítésére szolgáló szerek gyártása. A nátrium-hipokloritról van szó, olyan oldatról, amelyet az Egészségügyi Világszervezet is ajánl a COVID-19 vírus megsemmisítésére szolgáló leghatásosabb szerként. A Lukas cég üzemében állítják elő, amely a városnak díjmentesen felajánlotta üzemét, a gépeket pedig az Alex Engineering & Construction adományozta. Laban polgármester külön köszönetet mondott ezért a, ahogyan fogalmazott, jelentős segítségért a közös harcban, s bejelentette, hogy rövidesen megkezdik a szer szétosztását a közintézmények, valamint a nehéz anyagi helyzetben levő polgárok között.

13327_1.jpg

- Az Alex cég két új berendezést bocsátott a rendelkezésünkre, amelyek naponta 1000 liter nátrium-hipokloritot állítanak elő. Köszönet nekik ezért, és különösen Aleksandar Obradović igazgatónak, mert segítettek, hogy kellő időben reagáljunk, s megkezdjük a munkát, azaz ellássunk minden közintézményt és –vállalatot, és hogy fertőtlenítsük az egész várost – hangsúlyozta Laban.

Aleksandar Obradović, a belgrádi Alex Engineering & Construction cég igazgatója elmondta, hogy ez az oldat egyébként igen drága, de az egészségházak, a napközik, a piacok és más szabadkai közintézmények az önkormányzatnak köszönhetően ingyen fogják megkapni.

- Cégként társadalmi felelősséget éreztünk, hogy segítsünk a válsághelyzetben, mert szeretnénk a polgármesterrel és Szabadka Várossal lehetővé tenni a lakosság számára, hogy normálisan működjenek, már amennyire ez a jelenlegi helyzetben lehetséges – üzente Obradović.

13327_2.jpg

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop