Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Hálánk és támogatásunk jeléül a Városháza az olasz zászló színeibe öltözik

2020.03.20.

A Calzedonia Group keretében működő Gordon Kft. és a Calzedonia nagykikindai üzemének igazgatója, Adriano Zoni ma átadta Bogdan Labannak, Szabadka város polgármesterének és a városi válságkezelő törzskar parancsnokának a 10.000 darab pamutból készült, mosható védőmaszkból álló adományt, amelyből 7.000 Szabadkára, 3.000 pedig Nagykikindára kerül majd.

13325_1.jpg

Bogdan Laban polgármester megköszönte a segítséget, ami hozzájárul majd a koronavírus járvány megfékezésére bevezetett intézkedések hatékonyságának növeléséhez, és hozzátette, hogy most a legfontosabb feladat, hogy mindenkinek megfelelő védelmet biztosítsunk.

Miután találkozott Adriano Zonival, a polgármester elmondta, hogy a városban megtették az egészségvédelmi intézkedéseket, és kiemelte, hogy a Calzedonia  cég ezzel a gesztussal bebizonyította felelősségteljes viszonyulását a lakossághoz és a közösséghez abban a városban, amelyben üzemeit működteti, és különösen hangsúlyozta, hogy:

„A Szabadkán működő olasz cég segítsége különösen azért jelentős, mert nagy emberségről tesz tanúbizonyságot, amikor ezekben a nehéz pillanatokban ilyen módon szeretné megkönnyíteni működésünket e rendkívüli körülmények között. Az adomány jelentőségét növeli az a tény is, hogy a cég egy olyan országból származik, melyet Kína után a leginkább sújt a járvány. Olaszország újkori történelmének talán legnehezebb időszakát éli most, amikor a lakosságát tizedelő COVID – 19 vírussal folytat küzdelmet, de a mások iránti embersége és segítőkészsége most is töretlen. A baráti Olaszország népének kívánom, hogy minél előbb győzedelmeskedjen ebben a harcban, s üzenjük, hogy Szerbia és Szabadka  teljes szívével mellettük áll.”

Hálánk és az olasz nép iránti szolidaritásunk jeleként ma estétől csatlakozunk Belgrádhoz, és Szabadka szimbólumát, a Városházát az olasz zászló színeiben fogjuk megvilágítani.

A Gordon Kft. – Celzedonia a Kisbajmoki Ipari Övezet keretében működik és kb. 1.300 dolgozót foglalkoztat, és a cég vezetősége úgy döntött, hogy az aktuális járványhelyzetre és a Szerb Kormány által foganatosított intézkedésekre való tekintettel nem kockáztatja a dolgozók egészségét, ami különösen jelentős azokban a helyzetekben, amikor több ember tartózkodik együtt zárt térben, ezért a gyár szabadkai és nagykikindai üzeme is még március 16-án leállt. A vállalat felhívta a dolgozók figyelmét, hogy tartsák be az előírásokat és tegyenek eleget az intézkedéseknek, a saját és családtagjaik egészségének megőrzése és a vírus terjedésének megakadályozása érdekében, hogy előbb folytatni tudják a munkát.

Szabadka intenzív együttműködést folytat Olaszországgal, nem csak a gazdaság és az új beruházások terén, de a kultúra és oktatás területén is.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop