Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Szerződés-aláírás az önkormányzati programok költségvetési alapjának az eszközeiről

2020.03.18.

Szabadka és Zombor polgármestere, valamint Ada, Zenta és Magyarkanizsa községek elnökei ma az Észak-bácskai Közigazgatási Körzet helyiségeiben szerződést írtak alá az Államigazgatási és Önkormányzati Minisztériummal az önkormányzati programok költségvetési alapja eszközeinek a felhasználásáról. Bogdan Laban polgármester 3,6 millió dinár odaítéléséről írt alá szerződést a Jégvédelem – jégvédelmi rakéták beszerzése elnevezésű projekt megvalósítására, amelynek teljes pénzügyi kerete 4 millió dinár.

13313_1.jpg

Zoran Kasalović, az Államigazgatási és Önkormányzati Minisztérium államtitkára ebből az alkalomból elmondta, hogy Branko Ružić miniszter, figyelembe véve, hogy országunkban rendkívüli állapot van érvényben, s mivel jelenleg a legfontosabb mindannyiunk és minden polgárunk egészségének a megóvása, úgy döntött, hogy az önkormányzati programok pénzelésére kiírt pályázat alapján jóváhagyott és megítélt eszközökről a szerződéseket március folyamán az önkormányzatokban írják alá, ünnepélyes külsőségek nélkül.

- A Minisztériumból elindultunk a városokba és a községekbe. Ezért ma Szabadkán, majd Újvidéken és Nagybecskereken a vajdasági községek elnökeivel és a polgármesterekkel aláírjuk a szerződéseket, s megteremtjük a feltételeket az eszközök felhasználására – emelte ki Kasalović.

Szavai szerint az illetékes minisztérium költségvetési alapja az idei önkormányzati programokra  520 millió dinárral rendelkezett.

- Négy célunk volt. Az első, a legvonzóbb, 364 millió dináros kerettel a fontos önkormányzati programokra, a foglalkoztatásra és a városokban és községekben élők életminőségének és munkájának a javítására szolgál. A második az e-közigazgatás és a korszerű információs technológia bevezetése, amire 52 millió dinárt irányoztak elő, a harmadik, a sport-, kulturális- és turisztikai rendezvények támogatása 46,8 millió dinárral. A negyedik cél a megelőzés és a kockázatcsökkentés volt bizonyos elemi csapások során, amire ugyancsak 46,8 millió dinár a támogatás. Idén volt még egy javaslatunk, évi díj odaítélése 10,6 millió dinár értékben a községek és városok jó gyakorlatának a jutalmazására.  Véleményem szerint az hagyományos lesz, hogy ösztönözzük a versenyszellemet, s értékeljük a községek és városok legjobb projektjeit – hangsúlyozta Kasalović.

13313_2.jpg

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop