Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Rendeletet hoztak a Városi Közigazgatás Hívóközpontjának megalakításáról

2020.03.16.

A Rendkívüli Helyzetek Városi Törzskarának folyó év március 16-án kelt II-06-28/2020. számú utasításával összhangban a Városi Közigazgatás IV-56-2/2020. szám alatt határozatot hozott Szabadka Város Városi Közigazgatása Hívóközpontjának a létrehozásáról. A határozat alapján külön telefonos Hívóközpont jön létre a 024/636-136-os telefonszámon, amely mindenki számára elérhető 08:00-tól 20:00 óráig, mégpedig mától, azaz 2020. március 16-tól.   Ugyancsak elektromos postafiók nyílt covid19@subotica.rs címen, amelyhez a polgárok elektronikus levéllel fordulhatnak.

 13309_1.jpg

A Hívóközpont elsődleges célja nyilvántartásba venni a 65 éves és annál idősebb polgártársak szükségleteit. A szükségletekkel kapcsolatos információ kézhez vétele és a segítséget igénylő személy alapvető adatainak a megszerzését követően a Városi Közigazgatás lehetőségeihez mérten mindent megtesz, hogy a Vöröskereszt önkéntesei segítségével, saját kapacitásainak az igénybe vételével biztosítsa az élelmiszerek, a gyógyszerek eljuttatását, az orvosi segítségnyújtást idős polgártársaink lakcímén.

A Hívóközpont úgyszintén tájékoztatást nyújt a rendkívüli helyzet idején hatályos külön intézkedésekről is.  

Kérjük, hogy a Hívóközponttól azok a 65 évesnél idősebb polgártársaink kérjenek segítséget, akik más módon nem tudnak élelmiszerhez, gyógyszerhez vagy orvosi vizsgálathoz jutni. Mindazok, akiknek módjukban áll ezeket a szükségleteket hozzátartozóik, barátaik és szomszédaik segítségével kielégíteni, tegyék ezt meg. Csak így tesszük lehetővé, hogy a segítség eljusson a legjobban rászorulókhoz.

Úgyszintén kérjük, hogy a polgárok sürgős egészségügyi segítségért kizárólag a Mentőszolgálatot hívják a 194-es telefonszámon.

A Városi Közigazgatás szavatolja minden erőforrásának a teljes bevetését, valamint az igények szerb, magyar és horvát nyelven történő nyilvántartásba vételét.

A beérkezett igények teljesítésének gyorsasága és mértéke, a segítségnyújtás megvalósítása a Város intézményeinek a kapacitásaitól, a Vöröskereszttől és más szervezetektől, valamint a rendkívüli helyzet kezelésébe bevont egyénektől függ.

                                                              Marija Ušumović Davčik
                                                         a VÁROSI KÖZIGAZGATÁS VEZETŐJE

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop