Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Ismertették a foglalkoztatás-ösztönzési programokat és intézkedéseket

2020.03.11.

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat szabadkai kirendeltsége és a helyi önkormányzat ma a Városháza Dísztermében ismertették azokat a 2020. évi pályázatokat, amelyek célja az aktív foglalkoztatási politika programjainak és intézkedéseinek a megvalósítása a Nemzeti foglalkoztatási cselekvési tervvel és a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat idei munkatervével összhangban.

 
13289_1.jpg

A köztársasági és a tartományi Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat vitával és részletes tájékoztatókkal összekötve mutatta be a résztvevőknek (a munkáltatóknak és helyi potenciális munkáltatóknak) a folyamatban levő pályázatokat, amelyek nagy számú embernek teszik lehetővé a munkába állást.

Köztársasági szinten 13 pályázat van kiírva. Ezek a munkanélküliek és a roma származású munkanélküliek foglalkoztatására, a külön feltételekkel foglalkoztatott, fogyatékkal élők foglalkoztatásának a költségtámogatására, a munkanélküliek és a foglalkoztatottak képzésére, a gyakornoki programra és a szakmai gyakorlatra, a gyakorlati tudásszerzésre, a fogyatékkal élő foglalkoztatottak bértámogatására, a nehezen munkába állíthatók csoportjára és a közmunkákra vonatkoznak.

- Azért jöttünk össze, hogy a munkaadókat tájékoztassuk a kiírt pályázatokról, s hogy segítsük őket a pályázásban. Várhatóan rövidesen kiírják a helyi pályázatokat is, amelyeket ugyancsak be fogunk mutatni – jelentette ki többek között Verica Vujadinović, a NFSZ szabadkai kirendeltségének ügyvezető igazgatója.

A Nemzeti Foglalkoztatási Szoltálat Vajdaság AT szintjén három pályázatot írt ki – foglalkoztatásra, önfoglalkoztatásra és közmunkákra.

- A tartományi Kormány erre a célra 90 millió dinárt különített el, amelynek a fele a munkanélküliek foglalkoztatását szolgálja, 40 millió jut az önfoglalkoztatásra, öt millió dinár pedig a közmunkákra – mondta Nevena Živković, a foglalkoztatási program módszertanával megbízott hivatalnok, aki arra szólította fel a munkáltatókat, hogy idejekorán jelentkezzenek a NFSZ illetékes kirendeltségénél és nyújtsák be kérelmüket.

13289_2.jpg

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop