Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Aláírták a szerződést at Exchange 5 program keretében

2020.03.04.

Zagorka Panić, a Csak a jogilag rendezett köztulajdon a jó köztulajdon projekt projektmenedzsere és Varga Petrić Márta, az adai Prostor Kft. igazgatója ma a Városházán aláírták a szerződést a földmérői szolgáltatásokról, valamint a műszaki-tervdokumentáció kidolgozásáról a Szabadka Város és Zenta Község területén található illegális létesítmények törvényesítéséhez. A szerződést egy konzorciummal írták alá, amelynek élén a Prostor áll. A szolgáltatások értéke 17,8 millió dinár, a Csak a jogilag rendezett köztulajdon a jó köztulajdon elnevezésű projekt teljes költségvetése, amelyet Szabadka Város és Zenta Község közösen valósít meg az Exchange 5 program keretében, mintegy 240.000 eurót tesz ki.

13274_1.jpg

Zagorka Panić ebből az alkalomból kijelentette, hogy Szabadkán 50 épületet legalizálnak, 15-nél rendezik a tulajdonviszonyokat, 23 létesítményt pedig törölnek a nyilvántartásból, Zentán pedig 20 épületet legalizálnak, 20-nál rendezik a tulajdonviszonyokat és nyolcat törölnek a nyilvántartásból. Ezek a projektet lebonyolító team legfontosabb céljai, a projekt pedig felöleli a földmérői munkálatokat, a kataszteri-topográfiai tervek kidolgozását, a telekhatárok kijelölését, a létesítmények bejegyzésével, illetve esetleges törlésével kapcsolatos tanulmányok kidolgozását, az egyes külön részek terveinek a kidolgozását, az állapotfelmérésről szóló jelentések kidolgozását, a nyilvántartásba vételt, az üzleti könyvekbe történő bejegyzésüket Szabadka Város és Zenta Község területén, valamint a Központi Adatbázisban a vagyoni adatok bejegyeztetését.

-  A Csak a jogilag rendezett köztulajdon a jó köztulajdon projekt rendkívül jelentős Szabadka Város és Zenta község számára. Ha jó gazda módjára kezelik tulajdonukat, amikor törvényesítik a létesítményeket, beruházhatnak a létesítményekbe és fenntarthatják azokat. Költségvetésükben nem keletkeznek veszteségek, kiadhatják a tulajdonukat képezőingatlanokat, el is idegeníthetik azt, de ahhoz előtt rendezniük kell a tulajdoni viszonyokat. A szerződéses kötelezettségek teljesítésére három hónapos a határidő – emelte ki Zagorka Panić.

Varga Petrić Márta  elmondta, hogy a projekt 70, többnyire közcélokat szolgáló létesítmény törvényesítését, 35 létesítmény tulajdoni viszonyainak a rendezését és 31 létesítmény törlését öleli fel, s minden egyes létesítményre ki kell dolgozni a földmérői tanulmányokat.

- A műszaki-tervdokumentáció alapján Szabadka Város és Zenta Község rendezheti létesítményeinek a jogállását. Ez egyszersmind példát mutat a polgároknak is, hogy mindent, ami megépül, törvényesíteni kell, összhangban a jogszabályokkal ahhoz, hogy ebbe a vagyonba be lehessen fektetni – mondta Varga Petrić Márta.

A Csak a jogilag rendezett köztulajdon a jó köztulajdon elnevezésű projekt teljes költségvetése 240.095 euró, míg a térítésmentesen kapott összeg ebből 181.343,75 euró. A feladatokra Szabadka városnak 163.600 eurós, Zentának pedig 76.495 eurós kerete van.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop