Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Támogatás a népesedéspolitikai intézkedéseknek

2020.03.02.

- Szabadka Város nagy mértékben hozzájárul a szerb és a tartományi kormány népesedési politikájának a megvalósításához, a demográfiáért és népesedéspolitikáért felelős minisztériumtól a számunkra 2020-ban megítélt eszközök is azt bizonyítják, hogy az előző néhány évben jó úton jártunk – jelentette ki Bogdan Laban, Szabadka polgármestere azután, hogy az illetékes minisztérium pályázati kiírása alapján Szabadkának immár harmadik alkalommal hagytak jóvá anyagiakat a népesedéspolitikai intézkedések megvalósítására.

13269_1.jpg

Észak-Bácskában ezen a téren sok mindent tettünk, mondta Bogdan Laban, a szerződés aláírását követően pedig a város szintjén újabb befektetések következnek a a népesedéspolitikai lépésekbe.  A szabadkai Közkórházban nemrégiben megnyílt a mesterséges megtermékenyítő központ.

- Függetlenül attól, hogy állami szinten jelentős eszközöket biztosítanak az első, a második, a harmadik és a negyedik gyermek születésére, s hogy a tartomány egész sor új intézkedést vezetett be a népesedés támogatására, Szabadka Város nagy gondot visel, figyelemmel kíséri és fejleszti népesedéspolitikai lépéseit, amelyek célja a szülőket gyermekvállalásra ösztönözni – emelte ki Bogdan Laban.

A Városi Képviselő-testület legutóbbi ülésén, emlékeztetett rá, módosították a rendeletet, amely a mesterséges megtermékenyítés költségtérítési jogait szabályozza, s ezzel több pár számára vált lehetővé, hogy pályázzanak a városi költségvetés eszközeire. A negyedik próbálkozás esetében az életkort 44 évre növeltük, s lehetővé vált a mesterséges megtermékenyítés  első kísérletének a finanszírozása a második gyermek esetében.

- Az eddigi kitűnő együttműködés és a beterjesztett projektjeink minősége olyan egészséges alap, amelyre a minisztérium is felfigyelt, s így mi idén is folytatjuk azokat a lépéseket, amelyek Szerbia jövőjére, gyermekeinkre irányulnak – hangsúlyozta Bogdan Laban.

Szabadka Város a nyilvános pályázat alapján az illetékes minisztériumtól mintegy 21,8 millió dinárt kapott a népesedés ösztönzésére, a város önrésze pedig 4,6 millió dinárt tesz ki, mondta a polgármester.

- Több lépésről van szó. Mindenekelőtt felszerelést vásárolunk a szabadkai Közkórház mesterséges megtermékenyítési központja számára, gyermekjátszótereket építünk a távolabbi helyi közösségekben, felszerelést vásárolunk a napközik számára, minibusz beszerzését tervezzük a gyermekek szállítására, valamint a mezőgazdaságot is támogatni kívánjuk a családi gazdaságoknak folyósítandó térítésmentes eszközökkel. Az volt az elképzelésünk, hogy az újszerű szolgáltatásokkal és az infrastruktúra fejlesztésével ösztönözzük a családtagok számának a növelését – tette hozzá Bogdan Laban. 

 

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop