Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A Szabadkai Félmaraton teljesítette az elvárásokat

2020.03.02.

- Teljes mértékben megvalósult a Horizont Sportegyesület és az önkormányzat célja, hogy a Szabadkai Félmaraton szervezésével városunk felkerüljön a verseny- és amatőr-futóvilág térképére Szabadka csatlakozott azokhoz a városokhoz hazánkban és a régióban, amelyek hagyományosan, évek óta rendeznek félmaratonokat. A tavalyi, III. félmaratonnak háromszor több résztvevője volt, mint az elsőnek, és kétszer annyi, mint a másodiknak. Hiszem, hogy az idei, sorrendben IV. Szabadkai Félmaraton jobb lesz az előző háromnál mind a szervezést, mind a résztvevők számát illetően – jelentette ki Bogdan Laban, Szabadka polgármestere a Városháza Média Központjában tartott sajtótájékoztatón, amelyet a városunk számára jelentős sportesemény szervezéséért odaítélt plakettek átadása alkalmából hívtak össze.

13268_1.jpg

Laban polgármester köszönetet mondott mindazoknak, akik hozzájárultak a III. Szabadkai Félmaraton minél sikeresebb megrendezéséhez, majd kiemelte, hogy Szabadka a jövőben is jó házigazdája lesz a félmaraton résztvevőinek és vendégeinek. Az idei és a majdani félmaratonok körülményei még szebbek és rendezettebbek lesznek, tette hozzá a polgármester, mivel a Szabadság téren épül az új talajszinti szökőkút, valamint az Art nouveau szecessziós turista-útvonalon található három épület homlokzatát is felújítják a legszűkebb városközpontban.

Pásztor Bálint, köztársasági képviselő, a Horizont SE tagja elmondta, hogy örül amiért a Szabadkai Félmaraton évről évre színvonalasabb és tömegesebb, ami bizonyítja, hogy igazuk volt a félmaraton szervezőinek és társszervezőinek, amikor ennek a projektnek a megvalósításába fogtak.

- Köszönet a szabadkai helyi önkormányzatnak a folyamatos partnerségért, valamint minden szervezetnek, közszolgálatnak, közvállalatnak, a rendőrségnek, a mentőszolgálatnak és az önkénteseknek, amiért Szerbiában a második legtömegesebb félmaratont rendezhetjük meg. A III. Szabadkai Félmaraton Szerbiában a Belgrádi Maraton után a második legtömegesebb futórendezvény volt. A külföldi résztvevők számát tekintve is  a másodikak vagyunk: a világ 15 országából 200 futó érkezett hozzánk.  Ez azt jelenti, hogy teljesítettük a félmaratonnal kapcsolatos célunkat – hangsúlyozta Pásztor Bálint.

A tavalyi félmaratonhoz képest idén annyi lesz a változás, hangzott el a sajtótájékoztatón, hogy a hazai és külföldi résztvevők megnőtt száma miatt az idei félmaraton 10.00 órakor kezdődik, az 5 és 10 kilométeres futamokat pedig 10.15-kor indítják.

A sajtótájékoztatón ugyancsak elmondták, hogy idén mintegy 2.000 résztvevőre számítanak, s hogy mától lehet jelentkezni a sorrendben IV. Szabadkai Félmaratonra, amelyet a város napjának ünnepségei keretében, augusztus 30-án rendeznek meg.

A sajtó képviselőit és a vendégeket Kristifor Bogdanić, a Horizont SE elnöke és Živica Savin alelnök üdvözölte.  Ők is köszönetet mondtak mindazoknak, akik hozzájárultak a Szabadkai Félmaraton sikeréhez és népszerűsítéséhez.

13268_2.jpg

 

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop