Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Vajdaság AT Képviselőházában üzembe helyezték az e-parlamentet

2020.02.27.

Az E-parlament: digitalizáció a demokrácia erősítése szolgálatában elnevezésű konferenciával ma üzembe helyezték Vajdaság AT Képviselőházában az e-parlament rendszert, amelyet az ENSZ fejlesztési programjával (UNDP) és a svájci Fejlesztési és Együttműködési Ügynökséggel (SDC) együttműködve valósítottak meg.

13264_1.jpg 

A szerbiai közintézmények digitalizálásában elért eddigi eredményekről, valamint a küszöbön álló lépésekről szólva Ana Brnabić, szerb kormányfő elmondta, hogy Szerbia ezen a téren jó úton halad, de szükség van a munka folytatására, hogy kihasználjuk a negyedik ipari forradalom hozta összes előnyt.

- Vajdaság AT Képviselőháza külön is hozzájárult a digitális fejlődéshez a demokrácia és a polgári emancipáció alapjainak erősítésével, előmozdítva a munka hatékonyságát és átláthatóságát, a nyilvánosság felügyeleti szerepének és munkájában való részvételének az erősítésével, miközben hozzájárult az információk biztonságának a fokozásához is – hangsúlyozta Brnabić kormányfő, gratulálva mindazoknak, akik részt vettek a projekt megvalósításában.

Pásztor István, a vajdasági Képviselőház elnöke kiemelte, hogy ezt a műszaki előrehaladást nagy lépésnek tekinti a parlament munkájának a minőségében és a munkamódszerek lényegi változtatásában.

- Az e-parlament rendszere hozzájárul a munka átláthatóságához, ezzel a demokrácia és a parlament tekintélyének az erősítéséhez. Úgyszintén nagy előrelépés ez a vajdasági Képviselőház munkájának gyorsaságában, költségeinek a csökkentésében és hatékonyságának a fokozásában – mondta Pásztor, hozzátéve, hogy az e-parlament rendszere mellett a jelenlegi megbízatási idő alatt jelentős előrehaladást értek el abban is, hogy a képviselőházi dokumentumokat lefordítják a hivatalos használatban levő nyelvekre, s hogy a többnyelvűség lehetőségét kiterjesztették a bizottságok munkájára is.

Igor Mirović, a tartományi Kormány elnöke köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett ennek a sikeres projektnek a megvalósításában, hangsúlyozva, hogy minden munkát az adott időhatárokon belül, a határidők túllépése nélkül végeztek el.

Elmondta, hogy a tartományi képviselőház most példaként szolgálhat a hely önkormányzatok képviselő-testületei számára is, amelyeknek az elkövetkező időszakban át kellene térniük erre a munkamódszerre.

- A Szerb Köztársaság digitalizációja a prioritások egyike a jelentős időmegtakarítás, a költségek csökkentése és a munka meggyorsítása miatt – mondta Mirović.

A jelenlevőkhöz szólt Philippe Gérald Guex, Svájc belgrádi nagykövete és Francine Pickup, az UNDP állandó képviselője, akik úgy vélték, hogy a parlamenteknek kulcsszerepük van a demokrácia megvalósításába, s hogy szükség van a technológiai fejlődés és a tudásfejlesztés követésére a digitális eszközök használatában a munka sikeres elvégzése érdekében, amiben Vajdaság AT Képviselőháza jó példával jár elől.

13264_2.jpg

A konferencián részt vettek Vajdaság AT Képviselőházának és Kormányának alelnökei, a tartományi képviselők, az e-parlament bevezetésével megbízott munkacsoport tagjai, a vajdasági önkormányzatok képviselői, az IT cégek képviselői, valamint az Újvidéki Egyetem hallgatói.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop