Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megkezdődött az új, talajszinti szökőkút építése

2020.02.07.

- A legszűkebb városközpontban levő zöld szökőkutat az akkori Városépítési Igazgatóság javaslatára még 2011-ben lezárták, mivel nagy mennyiségű víz folyt belőle. A múlt év végén Bogdan Laban polgármester kezdeményezésére elkészült a Zöld szökőkút felújításának és kiépítésének a műszaki tervdokumentációja, amely felöleli magát a szökőkutat és a téren a környező területet a meglevő szökőkút elbontását követően – nyilatkozta Predrag Radivojević, az Útgazdálkodási, Várostervezési és Lakásügyi Közvállalat igazgatója a Szabadság-téri új szökőkút felújítási és építési munkálatainak a megtekintésekor.

 13230_1.jpg 

A Zsolnay-kerániából készült Zöld szökőkút nem volt hosszú életű, mondta Radivojević, hozzátéve, hogy a tervezés egyik kiindulópontja a pécsi Zsolnay-gyár szakembereinek írásos véleménye volt, miszerint egyértelmű, hogy egy ilyen nagy szökőkút téliesítésére nincs megfelelő mód, sem pedig arra, hogy megakadályozzák a víz bejutását a kerámiába akár mikrocseppekben is, ami idővel repedéseket, a kerámia károsodását idézi elő.

13230_2.jpg

- A talajszínben levő szökőkút a tér középső részén kap helyet, kör alakú, 61 waterboyplus fúvókát tartalmaz, amelyek egy középső és öt koncentrikus körben helyezkednek el. A 8,5 méter sugarú körön 16 talajszintben elhelyezkedő rainbow jet sima vízsugarú fúvóka kerül beépítésre. A teljes terület alatt egy nagy betongaléria épül, ahol a vízgépészeti berendezéseket helyezik el. A munkálatok kivitelezőjének élén a belgrádi Alex Engineering & Construction cég áll. A munkálatok szerződéses értéke áfa nélkül 123,5 millió dinár, a munkálatok kivitelezésének határideje hat hónap – hangsúlyozta Predrag Raivojević.

A Szabadság tér felújítása és az új szökőkút építése február 5-én kezdődött.

13230_3.jpg

Így néz majd ki a Szabadság tér és az új szökőkút

 

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop