Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Szabadkára látogatott az osztrák nagykövetség kulturális attaséja

2020.02.05.

Miroslava Babić, a Városi Tanács kultúráért felelős tagja, valamint Jasmina Stevanović, a Társadalmi-tevékenységügyi Titkárság titkára ma találkozott Adrian Feiks-szal, a belgrádi Osztrák Kulturális Fórum igazgatójával, az osztrák nagykövetség kulturális attaséjával, akivel a Szabadka Város és az Osztrák Kulturális Fórum kulturális együttműködéséről folytattak megbeszélést.

13228_1.jpg

Adriank Feiks megismerkedett Szabadka és Palics gazdasági, infrastrukturális, művelődési és történelmi, valamint turisztikai potenciáljával, a folyamatban levő projektekkel és a város fejlesztésére vonatkozó további tervekkel, majd arról is tájékoztatták, hogy a szabadkai önkormányzat számos kiemelt jelentőségű rendezvényt támogat, mint amilyen az Európai Filmek palicsi Fesztiválja, a Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál, a Dužijanca, az Interetno, a Honi Napok, a Pravoszlávság Hete, a Zsidó Kultúra Fesztiválja, a Bunyevác Népi Kézművesség Fesztiválja és számos más rendezvényt, amelyek igazi kulturális értékeket népszerűsítenek.

Mint hangsúlyozták, a kulturális és vallási sokszínűség hozzájárul a vidékünkön élő összes etnikai közösség szokásainak és hagyományainak a megőrzéséhez. A gazdag kulturális örökség, a szecessziós építészetű város, a számos kulturális esemény Szabadkát a turistautak népszerű városává teszi a kulturális turizmus fejlesztésének egyedülálló termékeként.

Adrian Feiks kiemelte, hogy az Osztrák Kulturális Fórum támogatja az együttműködést a film- és a színházművészetek, a zene, a festészet, a tudomány, a hagyományos és a modern művészeti kifejezésmódok szintézise, a kulturális hagyaték digitalizálása terén.

Az Osztrák Kulturális Fórum Szerbiában a művelődési és tudományos együttműködésben, a gyermekekkel és fiatalokkal kapcsolatos tevékenység terén az intézmények és egyének közti kölcsönös partneri kapcsolatokat helyezi előtérbe. Szeretnék fokozni az együttműködést a szabadkai művelődési intézményekkel.

A Városházán tartott megbeszélést követően Adrian Feiks első szabadkai látogatása keretében megtekintette a Városi Múzeumot, a Zsinagógát és a Modern Képtárat.

13228_2.jpg

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop