Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Befejeződött az 5. Szent Száva Gyermeknapok rendezvénysorozata

2020.02.03.

Az általános iskolák tanulóinak gazdag művelődési műsorával ma este a Jadran színpadán ünnepséget tartottak az 5. Szent Száva Gyermeknapok rendezvénysorozatának befejezése alkalmából. A fontos rendezvény sikeres megrendezéséhez Jasmina Stevanović gratulált a szervezőknek Szabadka Város és Bogdan Laban polgármester nevében.

13224_1.jpg

A Szent Száva Gyermeknapok megrendezésével a legjobb módon kötjük össze a lelkiséget, a kultúrát, az oktatást, a történelmet, s tesszük nemesebbé nem csak a szerbeket, hanem minden ember lényét, minden szentélyünket, bárhol is legyenek azok.

- Szent Száva olyan ember volt, aki világos jövőképpel rendelkezett arról, hogy milyennek is kell lennie a szerb egyháznak és a szerb államnak, mégpedig nem csak az ő földi léte idejére, hanem az utána és követői utáni évtizedek és századok során. Szűva-nap nélkül nem lenne Vid-nap sem, sem pedig az egykori és a majdani szerb feltámadások sem – mondta Jasmina Stevanović.

Emlékeztetett a szerb nagyzsupánnak, Stefan Nemanjának a fiához, Szent Szávához intézett szavaira: „Tudnotok kell, kedves gyermekem, hogy abban a rögben, amely elfér a tenyéren, benne van az egész ország. Vegyétek hát országotokat a tenyeretekbe és soha, semmi pénzért ne adjátok ki a kezetekből, mert azzal a röggel a kezetekben nép vagytok, a rög nélküli üres kézzel pedig csak csavargók lesztek a népek között.”

13224_2.jpg

- Amikor Szent Száváról gondolkodunk, világos számunkra, hogy ő nem csak a szerb múlt, hanem a szerb jelen és még inkább a szerb és összkeresztényi jövő embere – hangsúlyozta Jasmina Stevanović.

Mirjana Stevanović, a Matko Vuković Általános Iskola igazgatója többek között elmondta, hogy az idei Szent Száva Gyermeknapok jelmondata Szent Száva dicső útján, régi útján lépdelünk.

- Mindezekben az években valóban ezen az úton jöttünk, gyűltünk össze, amelyen a szeretet, a könyörület, a jóság és az együvé tartozás nemes eszméje vezetett bennünket, amit ma is megtapasztaltunk – mondta Mirjana Stevanović.

Az 5. Szent Száva Gyermeknapok a Mi mindannyian egyformák vagyunk az égbolt alatt című dal közös előadásával ért véget.

13224_3.jpg

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop