Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megnyílt a Dijana gyermekei című kiállítás

2020.02.01.

Az osztrák származású Dijana Budisavljević jótékonysági aktivistának és a II. világháborús koncentrációs táborokból folytatott legnagyobb gyermekmentési akciónak szentelt kiállítás nyílt meg ünnepélyesen ma este Dijana gyermekei címmel a Városháza Dísztermében. A Dijana gyermekei kiállítást, amely a Városháza előcsarnokában látható, Milan Počuča, az usztasa haláltáborok szörnyűségeinek élő tanúja nyitotta meg.

13220_1.jpg

A kiállítás alkotója Slađana Zarić. Dijana Budisavljevićnak köszönhetően a biztos haláltól több mint 7.500 szerb kisfiút és kislányt mentettek ki a FHÁ-hoz tartozó jasenováci koncentrációs táborból. A megnyitót követően bemutatták a Dijana gyermekei című dokumentumfilmet.

A kiállítás házigazdája, a Dalmáciából elszármazottak egyesülete köszönetet mondott a Védelmi Minisztériumnak és Szabadka Városnak a Dijana gyermekei kiállítás megrendezéséhez nyújtott önzetlen támogatásért, hogy ne merüljenek feledésbe Dijana Budisavljević nagy tettei. Az egyesület alkalmi ajándékot nyújtott át a Védelmi Minisztérium, illetve Aleksandar Vulin védelmi miniszter képviselőjének, valamint Szabadka Város képviselőinek, Miroslava Babićnak, a Városi Tanács tagjának, Petar Pantelinacnak, az Általános és Közös Ügyek Titkársága titkárának, valamint Milan Počučának.

A Dijana gyermekei kiállítást az érdeklődők a Városháza előcsarnokában tekinthetik meg 2020. február 10-ig.

13220_2.jpg

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop