Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

3,9 milliárd dinár a vajdasági infrastrukturális projektekre

2020.01.31.
Igor Mirović, a tartományi Kormány elnöke ma 22 vajdasági önkormányzat képviselőinek nyújtott át szerződéseket vízgazdálkodási és vízvédelmi, helyi és regionális gazdaságfejlesztési, közlekedési, energiahatékonysági, óvodai, általános iskolai és sportfejlesztési projektek finanszírozására és társfinanszírozására. Olyan projektekről van szó, amelyeket Vajdaság AT Nagyberuházási Igazgatóságának a pályázatával valósulnak meg. A szabadkai szecessziós – Art nouveau turisztikai útvonalon fekvő létesítmények homlokzatának a felújítására, a helyi és gazdasági fejlődésre a turisztikai potenciálok előmozdítása révén összesen 200 millió dinárt hagytak jóvá, a finanszírozásról és társfinanszírozásról szóló szerződést pedig Szabadka Város nevében Srđan Samardžić, a Városi Tanács turizmusért, beruházásokért és nemzetközi együttműködésért felelős tagja írta alá.
 
13218_1.jpg

Mirović ugyancsak szerződést nyújtott alá a topolyai és a kishegyesi szennyvíztisztító-mű építése folytatásának a finanszírozásáról, valamint a bocsári Hertelendy-kastélyhoz tartozó létesítmények felújításáról és újak építéséről. E három szerződés értéke 676 millió dinár.

- Szerbiában elsőként, a fontos infrastrukturális projektek megvalósítását célzó szerződések átadásával megkezdjük az új beruházási ciklust. Az idén befejezzük az előző években megkezdett nagy projekteket, mint amilyen a szabadkai Népszínház épületének a felújítása, illetve azokét a projektekét, amelyeket befejezetlenül örököltünk meg. Az önkormányzatokkal együtt fogunk munkálkodni mindezeknek a projekteknek a megvalósításán – nyilatkozta Mirović.

Az általa felsorolt jelentősebb projektek között szerepel a nagybecskereki Városi Stadion felújításának folytatása, az újvidéki Színház-tér rendezése, a šidi, bácsi, zsablyai, ópávai és petrőci helyi utak felújítása, új általános iskola építése Mitrovicán, a nagykikindai piac építésének a folytatása, továbbá a szabadkai homlokzatok felújítása.

Idén a hangsúly a kórházak és klinikák felújításának a folytatásán lesz, ami jelentős feladat, s amelynek nagy részével már végeztünk is. Dolgozunk majd a zentai, zombori, kevevári kórházak, továbbá az újvidéki poliklinika felújításán – mondta Mirović.

Bejelentette, hogy megkezdik az Onkológiai Intézet keretében a Kamenica 3 építését is, az elkövetkező napokban pedig ugyanott üzembe helyeznek két lineáris részecskegyorsítót is.  

A szerződések átnyújtásánál jelen volt Nedeljko Kovačević, Vajdaság AT Nagyberuházási Igazgatóságának igazgatója is.

A turisztikai potenciálok erősítését szolgáló projekt, a szecessziós – Art nouveau turistaúton található (szecessziós stílusú) épületek homlokzatának a felújítása Szabadkán a Branislav Nušić utca 2-es, a Korzó 4-es és a Köztársaság tér 2-es számú üzleti és lakóházak homlokzatának és tetőszerkezetének a szanálását, felújítását és restaurálását öleli fel.

Ezek az épületek Szabadka kulturális-történelmi városmagja egészének a részét képezik, amelyet 1986-ban hirdettek ki (a szabadkai Községközi Műemlékvédelmi Intézet határozatával), s amelyeket nagy jelentőségű műemlékké nyilvánítottak 1991-ben.

A Nagyberuházások Igazgatóságától kapott teljes összeg 200 millió dinár, a projektre pedig Szabadka Város 47,12 millió dináros önrészt fordít.

13218_2.jpg

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop