Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Támogatás a gazdasági jellegű vásári rendezvényeknek és kiállításoknak

2020.01.17.
Újhelyi Ákos, a Városi Tanács gazdaságért felelős tagja ma átnyújtotta a szerződéseket  a vásári rendezvények szervezési és rendezési költségeinek a visszatérítéséről 11 egyesületnek, amelyek ezt a jogot a közérdeknek a 2019. évi szabadkai városi vásári rendezvények és kiállítások megszervezésén és megtartásán keresztül történő megvalósítására irányuló projektek támogatására kiírt nyilvános pályázat útján nyerték el. Az ünnepségen, amelyet ebből az alkalomból tartottak a Városháza Kék termében, részt vett Horváth Tímea alpolgármester is.

13196_1.jpg

Horvát Tímea a sajtó képviselőinek elmondta, hogy 2019. október 25-én írtak ki nyilvános pályázatot a vásári rendezvények szervezési és rendezési költségeinek a visszatérítéséről a közérdeknek a 2019. évi szabadkai városi vásári rendezvények és kiállítások megszervezésén és megtartásán keresztül történő megvalósítására irányuló projektek támogatására, amire a városi költségvetésből 2020-ra 2,5 millió dinárt irányoztak elő. A visszatérítésre való jogot a 12 pályázó egyesület közül 11 nyerte el.

- A projektek költségtérítésére szánt eszközöket a gazdasági, szociális és környezetvédelmi jellegű vásári rendezvények, vásárok és kiállítások projektjeire irányozták elő, amelyek az egészséges élelmiszerek termelésének a népszerűsítését, a társadalmi egyesülés népszerűsítését, az erőforrások termelékenységének a növelését irányozták elő a foglalkoztatási feltételek megteremtésével, azzal a feltétellel, hogy oktató jellegük is legyen.  Városunk számára nagyon fontos, hogy minél több résztvevő legyen a vásárokon és kiállításokon, annál is inkább, mivel közülük több már kinőtte a helyi és a regionális jelleget – emelte ki Horváth Tímea.

13196_2.jpg

A támogatott projekt-tevékenységek 2019. május 1-je és október 31-e között zajlottak Szabadka város területén, a visszatérített összeg egyesületenként legfeljebb 400.000 dinár lehet, és minden egyesület, a projekt hordozója legfeljebb egy projekttel pályázhatott.

Az eszközöket a következő egyesületeknek a projektjeire térítik vissza: Egyesület az Észak-bácskai Homokhátság Településeinek Fejlesztéséért, az Észak-bácskai falujárásra; a csantavéri Galamb- és Díszbaromfi-tenyésztők Egyesülete (kisállat-, galamb- és díszmadár-kiállításra); a szabadkai Méhecske Méhész Egyesület (a 23. Méhészeti Napokra); a nőket és kismamákat gondozó Anahitas Egyesület (Angel Dreams kiállítás babáknak, kismamáknak és családoknak); a Ludas Közösségfejlesztő Egyesület (a ludasi Fokhagymafesztiválra és a ludasi Falunapra);a bajmoki Sertéstenyésztők Egyesülete (a 9. Farmernapokra); a Terra`s Egyesület (a 2019. évi BBIOFESTRE, az organikus termelés 15. nemzetközi fesztiváljára); a palicsi Halászesték Egyesület (a 3. Halnapokra); a bajmoki Szent Trifun Borlovagrend (a borlovagrendek 3. nemzetközi találkozójára);a tavankúti Matija Gubec Közművelődési Egyesület (a gyümölcs- és őshonos kézműves termékek 9. tavankúti fesztiváljára), továbbá a hajdújárási Rózsa Sándor Egyesület az 51. hajdújárási Szüreti Napok megszervezésére.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop