Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Hírek

28,6 millió dinár a Gerontológiai Központ udvarának rendezésére

2020.01.15.

Predrag Vuletić, tartományi szociálpolitikai, demográfiai és nemi egyenjogúsági titkár ma bejárta a szabadkai Gerontológiai Központ sétaerdei létesítményét és dr. Nenad Ivanišević igazgatónak átnyújtotta a szerződést a tűzvédelmi tervben szereplő munkálatok kivitelezéséről, 28.600.000 dinár értékben. A terv felöleli az útburkolat cseréjét, illetve rendezését a tűzoltó- és mentőautók zavartalan közlekedése érdekében, a sürgősségi járművek behajtására alkalmas új kapuk felszerelését, a teljes tűzivíz-rendszer kiépítését, a közvilágítás led világítótestekkel történő cseréjét, valamint mozgásérzékelők felszerelését.

13193_1.jpg

Predrag Vuletić a szerződés átadását követően emlékeztetett rá, hogy az elmúlt három költségvetési évben a tartományi Kormány jelentős összegeket folyósított a két legjelentősebb szabadkai szociális-védelmi intézmény, a Gerontológiai Központ és a Kolevka Gyermekotthon számára.

- Csak ebbe a két intézménybe az elmúlt három évben 115 millió dinárt fektettünk be, ebből a Gerontológiai Központ 71,88 millió dinárt kapott.  Ezzel a szerződéssel és a 28,6 millió dinárral javulnak a körülmények az intézményben, mindenekelőtt az olyan körülmények terén, amelyek a nem kívánt eseményekre való reagálást szolgálják, hogy teljesen biztosak legyünk minden lakó, és természetesen az alkalmazottak biztonságát illetően is – emelte ki Vuletić, majd hozzátette, hogy a tartományi Kormány az általa irányított Titkárság révén az elmúlt három évben a Vajdaság AT területén működő 27 szociális-védelmi intézmény számára egymilliárd dinárt biztosított.

Nenad Ivanišević elmondta, hogy jelentős ez a projekt, mert eleget tesz az új tűzvédelmi törvény rendelkezéseinek, amely szabályozza a tűzoltó- illetve a mentőautók közlekedésére, az épületek megközelítésére szolgáló utak kérdését.

- Olyan utakról van szó, amelyeket több mint 40 éve nem újítottak fel. Ezek már most műszakilag nagyon nehezen felelnek meg funkciójuknak. Az udvarban az aszfalt megrepedezett, megnehezíti a lakók közlekedését, íz új úton pedig a tűzoltóautó zavartalanul megközelítheti a Gerontológiai Központot. Adja Isten, hogy sose legyen szükség az útra, amelyet építünk, de az nagyon fontos a lakók biztonsága érdekében – hangsúlyozta Ivanišević. 

Ilija Đukanović, a Városi Tanács szociális védelemért és egészségügyért felelős tagja kiemelte, hogy a szerződés átadásával beteljesült az ágazati tartományi titkárság és városunk szociális-védelmi intézményei közötti kiváló együttműködés.

- Nem volt olyan kiírt pályázat, hogy intézményeink ne kapjanak eszközöket a felhasználók munka- és életkörülményeinek a javítására. Meggyőződésem, hogy így lesz ez idén is. A 2020. évi költségvetésben a Gerontológiai Központnak a házi ápolási és segítségnyújtási szolgáltatásaira, valamint a gerontológiai klubok munkájára 49,4 millió dinárt irányoztunk elő – mondta Đukanović.

Miután a kivitelező átveszi a munkaterületet, a szerződés értelmében 120 munkanap áll a rendelkezésére a munkálatok befejezésére. Az udvarban ez az első rekonstrukció 1978 óta.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIANKETA KORISNIKA TAKSI PREVOZA

Média Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop