Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Fórum Az immunitás és a betegségek okai címmel

2020.01.12.

Doktor Bogdan Vladimirovics Gorodiszkij, a legrangosabb orosz kitüntetések tulajdonosa, az Orosz és az Európai Természettudományi Akadémia tagja ma este Bogdan Laban szabadkai polgármester meghívására a Városháza Dísztermében fórumot tartott Az immunitás és a betegségek okai címmel. Gorodijszkij elmondta, hogy a gyógyászat a 21. században nagy kihívások előtt áll, mert a meglevő módszerekkel nem oldhatja meg a degenerációnak és az ember gyors öregedésének a problémájára.

13189_1.jpg

A ma embere a degeneráció és az idő előtti öregedés problémájával találja magát szemben. Olyan módszereket kell alkalmazni, amelyek visszafordítják ezt a folyamatot a regeneráció, a szervezet megújulásának a folyamatába – emelte ki dr. Bogdan Vladimirovics Gorodijszkij, hozzátéve, hogy az immunitás csökkenése mintegy 3000 betegséghez vezetett.

Mint mondta, a másik nagy problémát a csendes, lassú fertőzések okozzák, amelyekről az emberek nem is tudják, hogy már elkapták, ez pedig súlyos megbetegedésekhez vezet, mint amilyen az idült herpesz, amely a szklerózis multiplex okozója.

A harmadik probléma a bennünket körülvevő elektromágneses mező. Komoly hatást gyakorol az emberre. Amikor a mobil telefont a fülünkhöz közelítjük, a káros sugárzás 6-8 centiméter mélyen hatol az agyunkba és kikapcsolja a szervezet immun- és endokrin rendszerét. A közönséges számítógép nyolcféle sugárzást bocsát ki, amelyek károsítják az idegrendszert és kihatással vannak a pajzsmirigyre, ami gondokat okoz a szervezetben – hangsúlyozta Gorodijszkij.

Megjegyezte: károsak a mibil átjátszó-állomások, a rádió- és tévékészülékek is, mivel kedveznek az idegrendszeri megbetegedések kialakulásának.

Az emberek nem gondolnak arra, hogy gyakran az a hely, ahol élnek, károsan hat az egészségükre. Sok geopatogén zóna létezik. A stressz is rendkívül veszélyes, mivel megsemmisíti az endokrin- és immunrendszert – hangsúlyozta Gorodijszkij.

A világhírű immunológus, aki az orosz elnöki hivatal tudományos intézetének az élén áll, a mai, kétórás előadásával nagy hatást gyakorolt a szép számú jelenlevőre, akiknek érthető módon magyarázta el, hogy a jó egészség titka kis, egyszerű dolgokban rejlik, amelyeket minden ember alkalmazhatna, mint amilyen a szabályos lélegzés, az elegendő, jó minőségű víz bevitele a szervezetbe, a mértékletes, egészséges táplálkozás, a séta, az úszás, a pozitív gondolkodás és az ima.

Minden testtömeg-kilogrammra 30 milliliter vizet kell fogyasztani. Az étkezést illetően az utolsó étkezést 19 óra körülre kell időzíteni, a mikrohullámú sütő pedig nem kívánatos egyetlenegy háztartásban sem – mondta dr. Bogdan Vladimirovics Gorodijszkij.

A fórumon részt vett professzor Radmila Vojnovič, az Orosz Írószövetség és a Szerb Irószövetség tagja is.

13189_2.jpg

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop