Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Kutyaparkok nyíltak a Sétaerdőben és a Harcosok Sorakozója Lakótelepen

2020.01.09.

A Sétaerdő és a Harcosok Sorakozója Lakótelep az első kettő abból a hat helyszínből, amelyeken városunk területén kutyaparkok létesítését tervezik. A megnyitás alkalmából Bogdan Laban, Szabadka polgármestere kijelentette, hogy ez a két helyszín prioritást élvezett a lakosok nagy száma miatt, különösen a többemeletes épületekben, miután a közbeszerzési eljárás lezárultával befejeződtek a kutyapark-építés munkálatai. A beruházás megvalósítására a város 2019. évi költségvetéséből mintegy 3,5 millió dinárt biztosítottak.

13184_1.jpg

Laban polgármester elégedettségének adott hangot, hogy miután 2019 februárjában meghozták Szabadka Város tervét az ebek szabad mozgására szolgáló területekről, városunk is is felsorakozott a kutyaparkokkal rendelkező közösségek közé, majd kiemelte, hogy a tervvel a sétaerdei és a Harcosok Sorakozója Lakótelepi parkok mellett Palicson, a Tesla-telepen, az  Ócskapiacnál, valamint a Szabadegyetem melletti parkban létesítenek kutyaparkokat.

- Biztos vagyok benne, hogy ezek a parkok megörvendeztetik a kutyatulajdonosokat, mert lehetővé teszi számukra, hogy házi kedvenceik külön területen szabadon mozoghatnak, míg a közterületek más használói számára jobb köztisztasági viszonyokat és nagyobb kényelmet biztosítunk – mondta Laban polgármester.

A sétaerdei kutyapark mintegy 900 négyzetméteres, kis- és nagytestű ebek számára egyaránt alkalmas, míg a Harcosok Sorakozója Lakótelepen a Bajnat utca felé húzódó sétány melletti parkban kialakított kutyafuttató két részre oszlik: külön a kis-, és külön a nagytestű ebek számára, 700-700 négyzetméteren.

A kutyafuttatók zöld kerítéssel vannak körülvéve és különböző eszközökkel, kellékekkel vannak felszerelve az ebek számára. Minden kellék két méretben készült, egy a kistestű, egy pedig a nagytestű ebek számára, a parkokban pedig kosarakat állítottak fel az ürülék elhelyezésére, csapokat, szemétkosarakat és padokat állítottak fel.

A házi- és egzotikus állatok tartásáról és védelméről szóló városi rendelet értelmében a kutyafuttatók használatát tiltják egyes házi kedvencek számára. A kutyafuttatók bejáratánál kihelyezett táblák alapján tilos beteg állatok, valamint tüzelő szukák beléptetése, a veszélyes ebeket csak szájkosárral szabad bevezetni, tilos a parkot professzionális kutyaképzésre használni, ételt bevinni és otthagyni, üveggöngyöleget bevinni, és tilos az ebek nyírása és fésülése is.

A kutyaparkok napi 24 órán át vannak nyitva.

13184_2.jpg

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop