Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Működik a Gaj utcai ideiglenes befogadó-állomás

2020.01.09.

Ilija Đukanović, a Városi Tanács szociális védelemért és egészségügyért felelős tagja, Miroslava Bagavac, a Szociális Munkaközpont igazgatója és Siniša Trajković, a Vöröskereszt városi szervezetének titkára ma ellátogattak a Szabadka Város területén élő hajléktalanok számára a Gaj utca 50-es szám alatt megnyílt ideiglenes befogadó-állomásra. A városunk területén leginkább veszélyeztetett személyek számára nyílt ideiglenes befogadó-állomás január 3-án nyílt meg, a szabadkai önkormányzat pedig 2020-ra 500.000 dinárt hagyott jóvá a melegedő működtetésére.

13182_1.jpg

A befogadó-állomás már a múlt év végén készen állt a nyitásra, de mivel a Szociális Munkaközpont nyilvántartásában nem szerepelt olyan személy, akit beutalhattak volna, amit megerősített a Vöröskereszt és a Karitász terepi helyzetfelmérése is, a melegedőt nem nyitották meg, mondta ebből az alkalomból Đukanović.

Hozzátette, hogy az év végén nem volt csapadék, sem hő, sem jeges eső, továbbá sem az éjszakai, sem a nappali hőmérsékletek nem voltak olyan alacsonyak, mint az előző években, amikor a legjobban rászorulók számára megnyitották az ideiglenes befogadó-állomást.

- Az előző napokban hidegek voltak az éjszakák és a nappalok is, ezért úgy döntöttünk, hogy január 3-án megnyitjuk a melegedőt. Az előző évekhez hasonlóan a beutalókat most is a Szociális Munkaközpont állítja ki, a befogadó-állomás működését, az étkeztetés, a ruházatot, az orvosi ellátást és az ügyeletet a Vöröskereszt szabadkai városi szervezete és a Karitász biztosítja. A melegedő az elkövetkező napokban is nyitva lesz, január végéig egészen bizonyosan, de hogy folytatólagosan vagy megszakításokkal, az a terepi jelentésektől és a városban uralkodó időjárástól függ majd. Az ideiglenes befogadó-állomás működtetésére a városi költségvetésből 500.000 dinárt folyósítunk, ami több az előző évinél – hangsúlyozta Ilija Đukanović.

A szállás működéséhez a teljes logisztikai hátteret, két tucatnyi ágyat, tiszta ágyneműt, napi három étkezést a Népkonyháról, meleg italokat, ruházatot és alsóneműt, valamint egyéni és közösségi tisztálkodási szereket a szállás lakói számára a Vöröskereszt szabadkai városi szervezete biztosította.

- Terveink szerint a szabadkai Egészségházzal együttműködve biztosítjuk a szálláson elhelyezettek számára az orvosi vizsgálatokat, valamint a szakemberek és önkéntesek ügyeletét is – hangsúlyozta dr. Siniša Trajković, a szabadkai Vöröskereszt titkára.

A Szociális Munkaközpont, a tevékenység hordozójaként elvégzi az előzetes vizsgálatokat és becsléseket, valamint beutalja azokat, akiknek nincs hol lenniük a tél folyamán, mondta Miroslava Bagavac, a Szociális Munkaközpont igazgatója.

Jelenleg a befogadó-állomáson ketten tartózkodnak.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop