Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Ujjas juhar az év első újszülötte tiszteletére

2020.01.01.

A tartományi polgári jogvédő által kezdeményezett, Új életért elnevezésű faültetési megmozdulás keretében a Szabadkai Közkórház udvarában ma Jaksa Noel tiszteletére, aki 2020-ban elsőként jött a világra a Közkórház szülészetén, ujjas juharfát ültettek. A megmozdulást a kórházakkal, polgári jogvédőkkel és önkormányzatokkal együttműködve szervezik meg a vajdasági községekben és városokban az új évben született első csecsemők tiszteletére.   Az ujjas juharfát Noel tiszteletére a boldog apuka, Jaksa Kornél ültette el.

13176_1.jpg

Jaksa Noelt (2.850 gramm, 48 cm) január 1-jén hajnali 2 óra 40 perckor hozta a világra Horvát Miletić Zsanett.

Nagyon büszke és boldog vagyok. Köszönet a Szabadkai Közkórháznak, az orvosoknak és a nővéreknek akik akkor éjszaka ügyeltek, különösen Sigmund doktornak, akihez vizsgálatokra jártunk és aki végig kísérte feleségem terhességét – mondta Jaksa Kornél.

Zlatko Marosiuk szabadkai városi polgári jogvédő a sajtó képviselőinek elmondta, hogy az elkövetkező években folyamatosan megszervezésre kerülő megmozdulás célja jelképesen köszönteni egy új élet világra jövetelét.

- Gratulálok a boldog szülőknek a legszebb újévi ajándékhoz, amit kaptak, a kis Noelhez. Szabadka mellett a 2020-ban elsőként megszületett gyermekek tiszteletére egy-egy fát ültetnek minden vajdasági községben és városban, ahol szülészetek működnek. A facsemetéket ma és hétfőn, 2020. január 6-án ültetik el Újvidéken, Verbászon, Zomborban, Versecen, Pancsován, Mitrovicán és Nagybecskereken is – mondta Marosiuk.

Branka Milisavljević, a Szabadkai Közkórház újszülött-osztályának vezetője elmondta, hogy a szabadkai kórház szülészetén január 1-jén 7 csecsemő született.

- Noel jól van, jelenleg az osztályunkon van és holnap kellene haza engednünk. Nagy örömünkre január 1-jén sok újszülött jött a világra, szokatlanul sok az előző napokhoz képest. Hét kisbaba született, még néhány újszülöttet várunk, úgyhogy a 2020 elején született babák számát tekintve nagyon boldogok vagyunk – hangsúlyozta Branka Milisavljević.

Az Új életért megmozdulást támogatta a szabadkai Köztisztasági és Parkosítási KKV is.

13176_2.jpg

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop