Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Felújították a Makszim Gorkij utca egy részét

2019.12.24.

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere, Nedeljko Kovačević, Vajdaság AT Nagyberuházások Igazgatóságának igazgatója és Predrag Radivojević, az Útgazdálkodási, Várostervezési és Lakásügyi Közvállalat igazgatója hivatalosan átadták a forgalomnak a Makszim Gorkij utca felújított szakaszát, amelyet a Makszim Gorkij utca Radić-fivérek utcai kereszteződésétől a Matija Gubec utcai kereszteződésig terjedő szakasza felújításának és bővítésének, valamint a video-felügyeleti rendszer kiépítésének (I. ütem) projektje keretében valósult meg.

  13164_1.jpg

A balra forduláshoz szükséges sávok hiánya miatt újítottuk fel a Makszim Gorkij utcát, városunk legforgalmasabb közlekedési útvonalát, amelyen a legkritikusabbak voltak a kereszteződések a Radić-fivérek és a Strossmayer utcákkal, mondta Laban polgármester, majd hozzátette, hogy a felújítás határidőre (december 27-re) elkészült, s hogy a beruházás értéke mintegy 77 millió dinárt tett ki.

- A Makszim Gorkij utca egy szakaszának a felújítása nem történhetett volna meg Vajdaság AT Nagyberuházási Igazgatóságának a támogatása nélkül, amely biztosította az anyagiakat. Három sávot alakítottunk ki a balra forduláshoz, ezáltal kisebb veszélynek vannak kitéve a forgalom résztvevői és nőtt az utca áteresztő-képessége, ami miatt gyakoriak voltak a dugók mind a fő-, mind pedig a mellékutakon, utcákon. Ennek a projektnek a megvalósítására is közel egy évtizedig vártunk, felújítottuk a terveket s a Nagyberuházások Igazgatóságával együttesen gyorsan és sikeresen be is fejeztük – hangsúlyozta Laban polgármester.

Nedeljko Kovačević emlékeztetett rá, hogy a vajdasági Nagyberuházások Igazgatósága támogatja a városok és önkormányzatok számára fontos projektek megvalósítását, s elégedett amiért ez a beruházás – amely javítja a polgárok biztonságát és életminőségét – sikeresen, határidőben lett befejezve.

- Hiszem, hogy januárban, amikor kiírjuk az új pályázatot, Szabadka város is rendelkezik majd jó projektekkel, amelyet pénzelni fogunk – emelte ki Nedeljko Kovačević.

Predrag Radivojević hangsúlyozta, hogy a Makszim Gorkij utca felújítása a forgalom felfüggesztése nélkül történt, s hogy gondok adódtak a föld alatti közművekkel csakúgy, mint a Telekom hálózatával.

- A Községközi Műemlékvédelmi Intézet feltételeinek megfelelően átlátszó polikarbonátból védőkerítés készült a műemlékek láthatósága érdekében, ugyanakkor új közlekedési szignalizáció is készült. A felújítási projektben szerepel a video-felügyeleti rendszer kiépítése is. Eddig lefektettük az optikai kábeleket, az alapokat és a kamera-tartókat, míg a kamerákat a BM követelése miatt, hogy a rendszer teljesen kompatibilis legyen az övékével, a jövő év elején szereljük fel – mondta Radivojević.

A Vajdaság AT Nagyberuházások Igazgatóságának a közlekedési infrastruktúra projektjeinek finanszírozására és társfinanszírozására kiírt pályázatán Szabadka város valamivel több mint 73 millió dinárt kapott a Makszim Gorkij utca útburkolatának felújításához és bővítéséhez a Radić-fivérek utcai kereszteződéstől a Matija Gubec utcai kereszteződésig a video-felügyelet I. szakaszának a kiépítésével együtt elnevezésű projektre. A térítésmentes eszközök folyósításáról szóló szerződést a szabadkai önkormányzat nevében 2019. február 18-án Újvidéken írta alá Bogdan Laban, Szabadka polgármestere.

13164_2.jpg

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop