Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Elfogadták Szabadka Város 2020. évi költségvetését

2019.12.23.

A Városháza Dísztermében ma megtartották a szabadkai Városi Képviselő-testület 26. ülését, amelyen szótöbbséggel (42 mellette, hat ellene szavazattal) elfogadták a2020. évi költségvetést, amelynek kerete valamivel több mint8,3 milliárd dinár, amelynek közel 30 százalékát beruházásokra szánják.

13154_1.jpg

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere ebből az alkalomból kijelentette, hogy körültekintően készítették elő és reális alapokon tervezték a költségvetést, amely a fejlesztésre irányul, s hogy az eszközök 28 százalékát irányozták elő beruházásokra, elsősorban a már megkezdett projektekre, mint amilyen a Népszínház épületének átépítése, felújítása és kibővítése, a palicsi Spa-központ és aquapark kiépítése, a zöld szökőkút felújítása, valamint az olyan beruházásokra, amelyeknek már elkészültek a tervei, mint pl. a homlokzatok rendezése.

- Az a tervünk, hogy 2020 végére rendezzük a teljes városközpontot, hogy Szabadka szép arculatot kapjon élén a színházzal, amelyben a jövő év végén az első előadások megrendezését reméljük. Más projekteket is készítünk. Ami a polgárokat a legjobban érdekli, az a Közkórház átépítése és felújítása, egy mintegy 40 millió eurós befektetés, amihez az eszközöket a Közbefektetések Igazgatásának Irodája biztosította, s számításaink szerint a jövő év közepén megkezdődnek a munkálatok.  Elkészült a Városi Stadion műszaki-tervdokumentációja, tavaszra ott is meg kell hogy kezdődjenek a munkálatok, amelyek teljes értéke 20 millió euró. Emellett vannak még összegek, amelyek nem folynak keresztül a költségvetésen: 600 millió dinár irányul a Kolevka Gyermekotthonra, 800 millió dinár a Gerontológiai Központba...  A Közbeszerzések Igazgatásának Irodája folytatja a befektetéseket az iskolák és óvodák felújításába –hangsúlyozta Laban polgármester.

A Városi Képviselő-testület mai, 26. ülésén megvitatták mind a 40 napirendi pontot. A 2020. évi költségvetésről szóló rendelet elfogadása mellett a tanácsnokok rendeletben módosították a 2019. évi költségvetés módosítását, rendeletet hoztak a szélerőmű építése részletes szabályozási tervének a kidolgozásáról, az üdülőhelyi illetékekről, valamint néhány közvállalat és kommunális közvállalat működési tervének módosításáról.

Szabadka Város Képviselő-testülete 26. ülésének anyaga -  http://www.subotica.rs/index/page/id/241/lg/hu.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop