Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Laban polgármester megtekintette a Népszínház épületén folyó munkálatokat

2019.12.20.

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere ma munkatársaival megtekintette a szabadkai Népszínház épülete átalakítási, felújítási és kibővítési munkálatait. A VIII/2 ütem befejezését követően, 2020 végén, mint bejelentették, a színház működőképes lesz, megtarthatók lesznek az első előadások.

13152_1.jpg

Laban polgármester köszönetet mondott, amiért a kivitelezők szép munkát végeztek és jó minőségű anyagokat építettek be, majd kiemelte, hogy erre a létesítményre,  amelyen a munkálatok közel két évtizede kezdődtek, a szerb Kormány, a tartományi Kormány és Szabadka Város jelentős eszközöket fordított.

- 2003 és 2016 között a projekt megvalósítására mintegy 950 millió dinárt fordítottak, 2016 és 2019 között pedig, a VI, VII, VIII/ ütem további 634 millió dinárba került. November közepén Szabadka Város közbeszerzési eljárást hirdetett a VIII/1 ütem munkálataira. A lebonyolított eljárást követen megtörtént a kivitelező kiválasztása, akinek 200 naptári nap áll a rendelkezésére a munkálatok befejezéséhez. A leszerződött munkálatok értéke 597 millió dinár, aminek a zöme a nagyszínpad színpad-technikával történő felszerelésére irányul – mondta Bogdan Laban.

13152_2.jpg

2020-ban a VIII/2 ütemre 880 millió dinárt szánnak, ami, mint mondta, nagyon fontos a munkálatok folytonossága szempontjából.

- A VIII/2 ütem befejezése után, a jövő év vége felé ebben a gyönyörű létesítményben színházi előadásokat lehet tartani. Szabadka közismert volt a több évtizede megkezdett projektekről, de mint látják, sikerrel haladunk a befejezésükkel. Nagy örömünkre, már a jövő hét végén, csaknem három évtized után átadjuk a forgalomnak az Y-leágazást, amellyel a nehéz teherforgalmat kihelyezzük városunk központjából – hangsúlyozta Laban polgármester.

13152_3.jpg

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop