Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Beharangozták az újévi koncerteket

2019.12.17.

- A szabadkai Szabadság téren a hagyományos szilveszterezés keretében kedden, 2019. december 31-én 22.30-tól körülbelül hajnali egy óráig Alen Ademović énekes és zenekara ad koncertet. A szilveszterezők a 2020-as évet látványos tűzijátékkal és keringővel köszöntik. A 2020-as évet napközben a központi városi téren 13-tól 15 óráig D. J. Devianton zenéje köszönti, 21-től 22 óráig pedig a Ravnica Tamburazenekar szórakoztatja a szilveszterezőket. Pénteken, december 23-án 20 órától a Városháza Dísztermében a komolyzene kedvelői a szabadkai Szimfonikus Zenekar újévi gálakoncertjét élvezhetik – jelentette be Jasmina Stevanović, a 2020-es újévezést szervező munkacsoport koordinátora a Városháza Média Központjában ma megtartott sajtótájékoztatón.

13143_1.jpg

A központi teret, mint mondta, idén is őrző-védő szolgálat és védőkorlát biztosítja, a lezárt térbe pedig tilos lesz fém- és üveg göngyöleget, valamint pirotechnikai eszközöket bevinni.

Ami a gasztronómiai kínálatot illeti, az újévi vásár néhány standján forralt bort, pezsgőt és hagyományos ételeket fogyaszthatnak a szilveszterezők.

Máté Krisztina, a Szabadkai Szimfonikus Zenekar titkára megköszönte az önkormányzatnak és Bogdan Laban polgármesternek, hogy támogatja a munkájukat, majd bejelentette, hogy hétfőn, december 23-án 20 órától a Városháza Disztermében az újévi hangverseny keretében a komolyzene kedvelői bécsi keringők gyönyörű dallamait hallhatják.

- A szabadkai Szimfonikus Zenekar igazgatója az alkalomhoz illő műsort állított össze. Köztük lesznek a legszebb bécsi keringők és polkák, Kálmán Imre és Lehár Ferenc operett-áriái Jelena Končarnak, az újvidéki Szerb Nemzeti Színház opera-énekesnőjének az előadásában. A karmester Đorđe Pavlović, a belgrádi Nemzeti Színház karnagya lesz – mondta Máté Krisztina.

Alen Ademović megköszönte a bizalmat, hogy épp ő és együttese tarthat szilveszteri koncertet Szabadkán, majd hozzátette, hogy örül, amiért a 2020-as új évet Szerbiában köszöntheti.

- A műsoron pop, rock és folk-zene szerepel, vagyis minden korosztály számára 7-től 77 éves korig. Aki szilveszterkor jó zenét szeretne hallani ebben a gyönyörű városban, kérem, jöjjön ki a központi térre és élvezze a muzsikánkat – emelte ki Alen Ademović.

Aleksandar Medaković, a Szabadkai Turisztikai Szervezet igazgatója elmondta, hogy a szabadkai Szimfonikus Zenekar újévi koncertjére a belépőjegy 1.000 dinárba kerül, s hogy a szabad eladásban kapható jegyeket szerdától, 2019. december 18-tól vásárolhatják meg a Szabadkai Turisztikai Szervezet (SZTSZ) irodájában.

- Szerdán, csütörtökön és pénteken, valamint hétfőn, december 23-án, a koncert napján 8-tól 16 óráig dolgozunk, szombaton, december 21-én pedig 9-től 13 óráig. A jegyek korlátozott számban kaphatók. A jegyek azután vehetők át, hogy az ellenértékét befizetik a folyószámlára – mondta Aleksandar Medaković, majd hozzátette, hogy a polgárok részletesebb tájékoztatót a Szabadkai Turisztikai Szervezet 024/670350-es telefonján kaphatnak.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop