Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Tartományi emberi és kisebbség-jogi díjat kapott Igor Jurić

2019.12.10.

Igor Mirović, a tartományi Kormány elnöke ma Igor Jurićnak, a Tijana Jurić Alapítvány alapítójának átnyújtotta a Ljudevit Mičatekről elnevezett tartományi emberi és kisebbség-jogi díjat. Az ünnepségen jelen volt Bogdan Laban, Szabadka polgármestere, a tartományi kormány tagjai, a Vajdasági Képviselőház alelnökei, a nemzeti tanácsok, valamint a civil szervezetek képviselői.

13129_2.jpg

Mirović elnök gratulált Igor Jurićnak, aki elsőként kapta meg ezt az elismerést a gyermekek élethez való jogának megvédéséért vívott kitartó és következetes küzdelméért és az általa indított kezdeményezésekért, amelyek gyakran ütköztek akadályokba. A tartományi kormány elnöke elmondta, hogy Jurić egyéni és családi tragédiája, amely mindannyiunk tragédiája is, kitartásával megvilágította előttünk az utat, amelyen a jövőben haladnunk kell, s hogy ezt a területet előtérbe helyezzük.

A díjat Vajdaság AT Képviselőháza alapította a tartományi Kormány javaslatára, és december 10-e, az emberi jogok nemzetközi napja alkalmából ítélik oda. Ez a nap tartományi jelentőségű is egyben.

-  A Vajdaság a másság örököse és kötelességünk ezeket a másságokat ápolni, a kisebbségek köztünk élő képviselőit megvédeni és értékeiket népszerűsíteni olyan sajátságként, amit meg kell őriznünk - mondta Mirović, kiemelve a számos civil szervezet szerepét, amelyek a Tijana Jurić Alapítványhoz hasonlóan kezdeményeztek dolgokat, hogy rámutassanak a gyakran a társadalom peremére szorult problémákra.

- Ez csak egy nap a sok közül, nekünk pedig minden nap nagyobb figyelemmel és lelkesedéssel kell megoldanunk a problémákat. Szolgáljon példaként számunkra Jurić úr, a tartományi Kormány pedig partner lesz minden olyan tevékenységben, amelyek célja az emberi és a kisebbségi jogok hatékonyabb, szervezettebb védelme – hangsúlyozta Mirović.

A Ljudevit Mičatek tartományi díjjal jutalmazott Igor Jurić, a Tijana Jurić Alapítvány alapítója elmondta, hogy számára ez az elismerés a legkedvesebb.

- Ez az elismerés életem legnagyobb elismerése, és megtiszteltetés számomra, hogy a tartományi Kormányban lehetek. Külön köszönet Mirović elnöknek, akinek a támogatása nélkül nem valósíthattunk volna meg számos programot, kezdeményezést. Folytatjuk ezt a munkát. Célunk rámutatni az áldozatok emberi jogaira – mondta Jurić.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop