Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Gyógyászati felszerelést adományoztak a Közkórháznak

2019.12.06.

A Galleria Hotelben sajtótájékoztatót tartottak, amelyen ismertették a Bácska Stiftung, a Bama cég, a Phiwa Gazdasági Társaság és a helyi vállalatok adományát, amelyet a szabadkai Közkórháznak juttatnak. A 40.000 eurós adománynak köszönhetően egy gasztroszkópot vásároltak, amely jobb munkafeltételeket biztosít az intézmény számára.

13128_1.jpg

Jasmina Stevanović, a Társadalmi-tevékenységügyi Titkárság titkára köszöntötte az egybegyűlteket Bogdan Laban polgármester nevében, aki minden évben személyesen is hozzájárul ahhoz, hogy mindannyian, mindenki a lehetőségeihez mérten támogassuk a körzet legnagyobb egészségügyi intézményét és hogy segítsük a szabadkai Közkórház munkáját.

- Köszönet a Bácska Stiftungnak, a Bama cégnek, a Phiwa Gazdasági Társaságnak a gyógyászati felszerelésért, a Közkórháznak adományozott gasztroszkópért, s azért, hogy évekkel ezelőtt elhatározták: íly módon támogatják az intézményt. Az egészségügyi rendszer fejlesztési nemzeti stratégiánk része, s ez csak egy újabb lépés szándékaink megvalósításában – emelte ki Jasmina Stevanović.

A korszerű felszerelés és a helyiségek, egyes osztályok felújítása az elmúlt években, mondta Jasmina Stevanović, világosan mutatják, hogy a köztársasági és a tartományi Kormány, valamint a város is támogatja a szabadkai Közkórházat.

- Nem hiába döntöttünk úgy, hogy a Közkórházat több évtizedes mellőzés után felújítjuk, korszerűsítjük és korszerű felszereléssel látjuk el. Ami a gyógyászati felszerelés felújítását és új felszerelés beszerzését illeti, most van alkalmam arra, hogy Szabadka Város nevében megköszönjem a Tartományi Egészségügyi Titkárságnak, hogy az utóbbi három és fél évben jelentős eszközöket fordít az új gyógyászati felszerelésekre – mondta Jasmina Stevanović.

13128_2.jpg

Csak 2019-ben a szabadkai kórház számára új felszerelés beszerzésére mintegy 100 millió dinárt biztosítottak, mondta Jasmina Stevanović.

- A szabadkai kórház számára folyósított pénz, valamint a kórházak, szakorvosi rendelők és egészségházak felújítását szolgáló eszközök az összes hatalmi szint stratégiai döntését tükrözik, s azt bizonyítják, hogy ez nem csak szavakban nyilvánul meg – hangsúlyozta Jasmina Stevanović.

Dr. Slobodan Puškar, a Szabadkai Közkórház igazgatója minden dolgozó nevében köszönetet mondott a Galleria Hotelnek, Tóth Valériának, a Phiwa gazdasági társaság igazgatójának és minden nagylelkű embernek az előző években juttatott adományokért.

Emlékeztetett az előző adományokra, az EKG vérnyomásmérő holterekre, a mobil röntgenre, a beépített röntgenkészülékre, amellyel az 1976-ban vásárolt készüléket váltották fel.

- Tavaly a gasztroenterológiai osztály projektjét valósítottuk meg. Évente ezen az osztályon több mint 3.500 gasztroenterológiai endoszkópos eljárást hajtanak végre. Azzal a beszerzéssel a műszakilag elavult, 15 éves készüléket cseréltük le – emelte ki Puškar.

13128_3.jpg

Tóth Valéria, a Phiwa gazdasági társaság igazgatója mondott köszönetet mindenkinek, aki részt vett az adományozásban. 

- A 30.000 eurós adományunkkal együtt összesen 40.000 euró gyűlt össze, amivel sikerült a kórház számára megvásárolnunk az elavult készüléket kiváltó berendezést – mondta Tóth Valéria.

Egyúttal bejelentette, hogy idén is folytatódik a karácsonyi ajándékozás hagyománya.

- A szegény családokból származó szabadkai és környékbeli gyermekek között összesen 10.000 euró értékű karácsonyi csomagokat osztunk szét – tette hozzá Tóth Valéria.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop