Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Oktatási hírek

Kerekasztal a duális képzésről

2019.11.26.

Szabadka Város szociális-gazdasági tanácsa a szerbiai Oktatási Szakszervezettel és a szabadkai városi oktatási bizottsággal együttműködve ma a Szabadegyetemen kerekasztalt szervezett Duális képzés – A szakképzés és a gazdaság hatékonyabb összekapcsolódása felé címmel. Az összejövetelen többek között szó volt a gazdaságnak a szakiskolákkal való együttműködése által történő fejlesztéséről, a duális képzés gyakorlatáról, a szakszervezet által a duális képzéshez nyújtott támogatásról,  és nyílt felhívást intéztek a szakiskolákhoz, hogy vegyenek részt az Erazmus+ és az Európai Szociális Alap programjaiban.

13106_1.jpg

Srđan Samardžić, a Városi Tanács turizmusért, beruházásokért és nemzetközi együttműködésért felelős tagja ebből az alkalomból elmondta, hogy a szabadkai önkormányzat nagy erőfeszítéseket tesz olyan gazdasági és befektetési környezet kialakításáért, amelyben fennmaradhat minden egyes munkahely, s amelyben új munkahelyek nyílnak.

- A mai összejövetel is ezt a célt szolgálja, s az ilyen megbeszélések alapot szolgáltatnak a párbeszédhez, a mai, kihívásokkal teli időszak jelenlegi és várható problémáinak a felismeréséhez, amelyek ezen a téren jelentkezhetnek. A legfontosabb, hogy párbeszéddel jussunk el a problémák megoldásához szükséges válaszok és módszerek feltárásához – hangsúlyozta Samardžić.

A tanácstag aláhúzta, hogy a duális képzés semmiképp sem esemény, hanem folyamat.

- A törvény életre keltése kihívásokkal teli folyamat. Csak a ma itt megjelent intézmények, a munkáltatók, az iskolák, a szakszervezet, a Gazdasági Kamara és minden érdekelt fél együttműködésével lehet meglelni azokat a mozzanatokat, ahol az önkormányzat az ilyen és hasonló erőfeszítésekkel járulhat hozzá a duális képzés fejlesztéséhez. Mindez azt a célt szolgálja, hogy az iskola befejeztével itt maradjanak a fiatalok, hogy felismerjék helyüket a társadalomban, s hogy felkészülten álljanak munkába, illetve találják fel magukat a felnőtté válás folyamatában – emelte ki Srđan Samardžić.

A kerekasztal munkájában Szabadka Város képviselői mellett részt vettek a Körzeti Gazdasági Kamara, a szakközépiskolák, a Szerbiai Oktatásügyi Szakszervezet, a szabadkai városi oktatási bizottság, a Foglalkoztatási Intézet, a cégek-vállalatok, az Infostud, a Panonreg és más, az oktatás és a gazdaság kapcsolatainak előmozdításában érdekelt szervezetek képviselői is.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop