Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A téli szolgálat felkészült az előttünk álló télre

2019.11.26.

Predrag Radivojević, az Útügyi, Várostervezési és Lakásgazdálkodási Közvállalat igazgatója ma a szabadkai Subotica-trans Utasszállító Közvállalat körletében megtartotta a verbászi Extra-auto transport vállalat téli szolgálatának szemléjét. A városi és peremvárosi utak és utcák, gyalogjárdák és kerékpárutak tisztításához színvonalas gépállomány, elegendő személyzet, kőzúzalék és só áll rendelkezésre.

13105_1.jpg

Predrag Radivojević emlékeztetett rá, hogy az utakról szóló törvény értelmében az útvonalak téli fenntartása folyó év november 1-től a következő év április 1-ig tart. A szemlét követő sajtónyilatkozatában az igazgató kiemelte, hogy az Útügyi, Várostervezési és Lakásgazdálkodási Közvállalat kidolgozta a városi és peremvárosi útvonalak téli karbantartási tervét Szabadka város területére.

- Szabadka város területén az utak, mint ismeretes, három csoportra oszthatók: állami utak, amelyek áthaladnak a városon és a Szerbia Utai KV hatáskörébe tartoznak, a Palics Természeti Park védett részén áthaladó utak, amelyek téli fenntartását a Palics-Ludas KV végzi, valamint a többi városi út, amelyek vállalatunk hatáskörébe tartoznak. A közlekedési útvonalak téli fenntartásával kapcsolatos közbeszerzési eljárást követően a munkával a verbászi Extra-auto transport vállalatot bíztuk meg.  240 kilométernyi városi és peremvárosi útvonalat, 100.000 négyzetméternyi gyalogjárdát és 35.000 négyzetméternyi kerékpárutat tartunk fenn. Erre a célra a városi költségvetésben 50 millió dinárt irányoztak elő – mondta Radivojević.

13105_2.jpg

Milutin Perunović, az Extra-auto transport vállalat műszaki igazgatója kijelentette: bizton állíthatja, hogy ez a vállalat eleget tesz minden rá háruló feladatnak, s hogy a küszöbön álló télre színvonalas gépállomány, elegendő személyzet, kőzúzalék és só áll rendelkezésre.

- Mivel tavaly a szűkebb városközpontban az utakat csak sóztuk és nem dugultak el a lefolyók,idén is hasonló módon járunk el. A helységközi útvonalakon kőzúzalékot is használunk. A tervek szerint 1.000-1.000 tonna sót és kőzúzalékot használunk fel, szükség esetén pedig ezek a mennyiségek megnövelhetők. Tavaly két állomáshelyről – egy peremvárosi és egy városi településről – végeztük a munkát, ami jó eredményekkel járt, ezért nem változtatunk ezen a gyakorlaton. A város tisztításán – a gépkezelőket leszámítva – 45 ember dolgozik majd. Hiszem, hogy ezt a munkát színvonalasan végezzük el, amivel Szabadka minden polgára elégedett lesz – mondta Perunović.

Péntekig szétosztják azt a sót, amelyre a tervek és a fenntartási program szerint a városi intézményeknek van szükségük, s amelyeket felhasználóként kijelölt a Városi Közigazgatás, tette hozzá Perunović.

13105_3.jpg

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop