Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Szabadka Az Emlékezés Útja nemzetközi megemlékezés része

2019.11.25.

Dragi Vučković, az Észak-bácskai Közigazgatási Körzet vezetője ma a sétaerdei pravoszláv temetőben az elesett vöröskatonák emlékművénél Denisz Kruglovnak, Oroszország belgrádi nagykövetsége kulturális osztálya attaséjának ünnepélyesen átadott egy rögöt a Vörös Hadsereg elesett katonáinak sírjáról. A szertartást Az Emlékezés Útja elnevezésű nemzetközi megemlékezési megmozdulás keretében tartották, amelyet az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma kezdeményezett a Nagy Honvédő Háborúban aratott győzelem 75. évfordulója tiszteletére.

13103_1.jpg

A szovjet katonák sírjairól származó rögöket, amelyeket Szerbiában összesen 14 temetőből gyűjtenek össze, különleges zsákocskákba helyezik, amelyeket Oroszországba, a Moszkvai Körzetbe, hogy beépítsék őket Az Emlékezés Útja elnevezésű projektbe.

Vučković körzetvezető ebből az alkalomból elmondta, hogy az emlékezés kultúrája arra kötelez bennünket, hogy ne feledkezzünk meg azokról a hősökről, akik Szabadkát védve estek el.

- Ma sokan megkísérlik kiegyenlíteni a bűnösöket és az ártatlanokat, Az Emlékezés Útja elnevezésű projekt pedig sok korosztályra, különösen a fiatalokra lesz hatással, s segít majd olyan értékrendet kialakítani, amelyben küzdenek a nácizmus és a fasizmus ideológiája ellen – hangsúlyozta Vučković.

Denisz Kruglov a többi között elmondta, hogy Oroszország Védelmi Minisztériuma nagy templomot épít, ahova a világ minden tájáról 15.000 zsákocska földet juttatnak el, illetve vizet tartalmazó kapszulákat azokról a helyekről, ahol szovjet hajók süllyedtek el.

A földdel teli zsákocskákat tüzérségi gránátok hüvelyében helyezik el és az Orosz Föderáció fegyveres erői főtemplomának – az Orosz Föderáció fegyveres erői Központi Múzeumának részlegében Az Emlékezés Útja területén helyezik el a Nagy Honvédő Háborúban aratott győzelem 75. évfordulójáig.

A nemzetközi megmozdulás keretében Szerbiában eddig a következő katonai temetőkből gyűjtöttek be rögöket: Nagybecskerek, Törökecse és Szabadka, és hasonló szertartásra kerül majd sor Zaječarban, Adaševciben, Mitrovicán, Boldogasszonyfalván, Újvidéken, Požarevácon, Versecen, Jagodinában, Trbušaniban és Zomborban. A szerbiai megmozdulás a hónap végén ér véget, amikor a Belgrád felszabadítóinak Emlékparkjából gyűjtenek be rögöket.

Az orosz Védelmi Minisztérium Az Emlékezés Útja megmozdulását hazánkban támogatja az orosz nagykövetség, valamint a szerb Kormány és a Szerb Katonaság.

13103_2.jpg

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop