Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Hírek

Járda-felújítás a csantavéri Haladás roma telepen

2019.11.20.

Ilija Đukanović, a Városi Tanács szociális-védelemért és egészségügyért felelős tagja, valamint Stevan Nikolić, romaügyi koordinátor ma bejárták a munkálatokat a csantavéri Haladás roma telepen a 470 m hosszú járda felújításán és kiépítésén. Erre a beruházásra Szabadka Város és a tartományi Szociálpolitikai,demográfiai és Nemi Egyenjogúsági Titkárság összesen kétmillió dinárt biztosított.

13091_1.jpg

Ilija Đukanović a sajtó képviselőinek elmondta, hogy ezekkel a tevékenységgel megvalósulnak a romák lakhatási feltételeinek a javítására vonatkozó helyi akcióterv (HAT) előirányzatai, mivel a csantavéri Haladás és Halász telepek a HAT-ban a lakhatási problémák megoldásában elsőbbséget élveznek. 

- Mint látják, nehéz megközelíteni a telepet, és a telepen belüli közlekedés is nehézkes, különösen télen, vagy amikor csapadékos az időjárás. Ez az első lépés a telepen érzékelhető problémák megoldására, hogy megkönnyítsük az itt élők közlekedését, különösen a gyerekekét, akikből sokan élnek itt. Az összesen kétmillió dinár értékű munkálatokkal 470 méter hosszan építünk ki új járdát, illetve újítjuk fel a régit. A pénzből pályázat útján 400.000 dinárt biztosítottunk a Tartományi szociálpolitikai, demográfiai és nemi egyenjogúsági Titkárságtól, Szabadka Város idei költségvetéséből pedig 1,6 millió dinárt – mondta Đukanović.

Stevan Nikolić hangsúlyozta, hogy a szabadkai önkormányzat támogatja azokat a projekteket is, amelyek azokon a területeken javítják az életkörülményeket, ahol a roma közösség tagjai élnek.

- Rendelkezünk tervekkel és stratégiai dokumentumokkal, politikai akarattal és biztosított projektekkel, amelyek révén javíthatjuk ezeknek az embereknek az életminőségét. Természetesen ez nem történhet meg egyik napról a másikra, mert a közösség fejlődése a pénz és emberek mellett időt is igényel - mondta a többi között Nikolić.

 

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIANKETA KORISNIKA TAKSI PREVOZA

Média Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop